Σελίδες

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Talks on video

Κυριακή σήμερα, ημέρα για βιντεούλια ;-)

Πέθανε στα 86 του ο Benoît Mandelbrot, ο μαθηματικός που εισήγαγε τον όρο fractal. Στο video μιλά για το έργο της ζωής του -μόλις τον Φεβρουάριο του 2010. Ξεκινά λέγοντας "συγγνώμη που θα καθίσω αλλά είμαι πολύ γέρος". Μια πιο προσωπική ανάρτηση εδώ. Δείτε εδώ την on-going έκθεση της Serpentine Gallery "Map marathon" (μια σπουδή πάνω στο mapping) που αφιερώθηκε στον Mandelbrot.



Σηκώθηκαν τα video από τις ομιλίες του tedxacademy της Αθήνας προ ολίγων εβδομάδων με τον τίτλο "what Greece needs NOW". Εδώ ο Γιώργος Πάντζαρης μιλά για τις ιδέες πίσω από το athensbook : τη φορητή συνδεσιμότητα, τα δημόσια δεδομένα, τη συλλογική ευφυία, την "ακραία" διαφάνεια (the bullshit: it's over), τη hyper-local geography και τα εργαλεία να κάνουμε καινούργια πράγματα. Δείτε και τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες ομιλίες (το ξέρω γιατί ήμουν): Αρίστος Δοξιάδης: προτείνει ένα paradigm shift στην παραγωγική οργάνωση της ελληνικής οικονομίας για να ξεφύγει η τελευταία από το τέλμα / Στέλιος Ράμφος: αποδομεί τη μεταφυσική της (νεο-)ελληνικής κουλτούρας / Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου: ένας παππάς μιλά για το τί (καλό) μπορείς να κάνεις αν τύχει να είσαι παππάς μιας εκκλησίας στον Κολωνό / Δημήτρης Τσουκαλάς: ένας κοινοτάρχης χωριού μιλά για το τί (καλό) μπορείς να κάνεις σε ένα χωριό αν είσαι κοινοτάρχης


Τέλος, ένα ντοκυμαντέρ (60') για τον ιστορικό, λαογράφο, γλωσσολόγο, εικαστικό καλλιτέχνη (έχει εικονογραφήσει αρκετά βιβλία του με σκίτσα και κολλάζ) και φωτογράφο Ηλία Πετρόπουλο aka tictac

3 σχόλια:

8-bit είπε...

Τις κυριακές ημέρα σχόλη αλλά ευχαριστώ μαν, ειδικά για τον mandelbrot

Ανώνυμος είπε...

is it my impression, oR:

μέσα από την κατά τα άλλα πολυ ενδιαφέρουσα και οξυδερκή εμφάνιση του Athens Book φίλου μας μένει ένα _τεράστιο_ ερωτηματικό για το πως ακριβώς θα έρθει η 'καινούριας μορφής αλληλεπίδραση του κόσμου με τα κοινά' που λέει στο τέλος !?

πρέπει να αποκτήσουμε όλοι 3g (δε λέω καν τη μάρκα) κινητό με πολλαπλές εφαρμογές για να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες και λοιπά ή να θεωρούμαστε κοινωνοί στην Αθήνα (και όποια Αθήνα)?
θα είμαι μέρος του ομοιογενούς critical Mass μόνο ως εξ ορισμου συγκαταναλωτής ενός προϊόντος και μιας εφαρμογής??

δεν το καταλαβαίνω πόσο 'αφελίζουσα' new age ανάγνωση μπορεί να φτάσει να έχει μια καινοτομία για να ικανοποιεί το κοινό που πατάει γερά σε πραγματικότητα (και όχι managers executives designers μόνο).
Θα έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στα κοινά ..με applets που βελτιώνουν την κρίση? Ποιος θα δίνει τις επιλογές τότε?

'the other way' ένιουαν?
και εγώ χειροκροτώ, αλλά σκέφτομαι.

πες ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Ενθουσιάζομαι πραγματικά,είναι όμως αυτό που χρειαζόμαστε στην ζωή μας???