Σελίδες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Alma

με περίεργη όρεξη έκφρασης των χίλιων δυο σκέψεων που με τριγυρίζουν ακόμα και το εξυπνακίστικο ποστ Απαγορεύω έσβησα (ποιος πρόλαβε να το δει!) για ένα ενδοσκοπικό μήνυμα από αυτά που θυμίζουν προσωπικά ιστολόγια σε στείρα έκθεση.

στην καθιερωμένη youtube ανάκλαση των ηχητικών ορέξεων μου έπεσα πάνω στην ομορφιά που είχα κατά νου πιο μικρός, την άψογη, πέρα από συμ(βι)βάσεις ρεαλιστικής συνύπαρξης και trivial τριβής. αυτό που πονάς και λυπάσαι ενώ είσαι έτοιμος να φιλάς για πάντα
Η' τουλάχιστον αυτό το συναίσθημα έκανα αυτόματα προβολή εγώ σε αυτό το πανέμορφο σώμα κοριτσιού που τραγουδούσε here we go again πριν από 17 κάπου χρόνια σε δεύτερα φωνητικά . να τη! χορεύει πολύ απλά και πολύ ωραία.. κ γω περίεργα. γουσταρα πολύ που ένιωσα λυγμ έλξη μετά από τόσο καιρό(*) και μάλιστα για άγνωστο όν, ψυχή, πνεύμα .. alma

ένα ιστολόγιο αναφέρει την Alma Jensson (πραγμ. επώνυμο Eklund) ως αξιαγάπητη, funny & cat-like, ταλαντούχα καταπληκτική ηθοποιό στη σκηνή του Stadtsteatre στη Σουηδία αλλά τελικά -όπως όλοι(?) μας- όχι αρκετά tenacious , μια λέξη που νόμιζα ήξερα. Από το ψευδώνυμο του Jack Black στο Online λεξικό, σκαλίζω το σοκ από μια 'άσχετη' πληροφορία στο video που ..ορίζει έλλειψη απαιτούμενης συνεκτικότητας (προσήλωσης ή πως στο διάολο μεταφραζεις αυτό )

Αυτή η ομορφιά το 2003 έδωσε τέλος στη ζωή της | (**)

Και να λοιπόν , σε ένα μετέωρο πρωινό μέσα σε θύελλα από θύμισες και τάσεις οράματος βρέθηκα κουρασμένος να κάνω άλμα και να λατρευω μια ψυχή, συγκεκριμένα την έντονη εντύπωση που εχω δημιουργήσει σε μηδεν χρόνο με άπειρη περιέργεια για μια παρουσία άγνωστη και πλέον απούσα! (έστω και από μακρυά: να γνωρίζεις μια γαμάτη κοπέλα.. και να έχει φύγει ήδη 7 χρόνια πριν?) Είναι μια σκεψη που με απασχολεί κατά καιρούς είναι το πως η διάρκεια μιας ζωής μπορεί να μην περιορίσει ή ορίσει περίπου την επιρροή γύρω που έχουν ανθρωποι. και πόσο γαμάτα 'δυσανάλογα' επηρεάζουν προσωπα που φεύγουν πριν την ώρα τους. και μετά, το πόσο τυχαια μπορεί να εμπνευστεί κανείς από άλλους μη φυσικά παρόντες και να αναθέσει σε πολύ 'ακυρα' άτομα πηγή για έμπνευση, ενδιαφέρον και συναίσθημα, κινησιουργή ενέργεια.
και ίσως πόση αγάπη μπορεί να έχεις για αγνώστους, απροσδιόριστα. ίσως έτσι είναι τοσο έυκολο στο μυαλό να πλάσεις τοσο τον άλλο οσο παει (πας βασικά)



* : τελευταία λείπει η σταθερή αίσθηση της πραγματικά μοιραίας σύνδεσης με το αντικείμενο απασχόλησης και το υποκείμενο συναναστροφής. στη φάση αγαπάω απεριόριστα και (γι'αυτό) κάνω. και σε άτομα - και σε καταστάσεις βγείτε λίγο από την πέτσα!

** : τι να πω- με φοβίζει και με κανει κ ατρόμητο να σκεφτομαι τι μπορει να σε κανει τοσο ματαιο. κριμα

9 σχόλια:

Kyrios Elefantas είπε...

la noche oscura del alma

Νίτσα Μαρούδα είπε...

πρέπει να τον ταλαιπώρησες πολύ τον φιλόλογό σου στο λύκειο αααχ αχ, 5 φορές με κάνεις να σε διαβάζω

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε ιδεα-ληστή...ωραίο κείμενο...αλλά
1) δυσαναγνωστο
2) βαρύ για κυριακη
...
υγ: μην απαντήσεις με σεντόνι...πλιζ...

ΑΜ

salami-edafous είπε...

Κλαψ και λυγμ...αλλά δεν ξέρω και ακριβώς γιατί..

idealhsths είπε...

το όνομά της ήταν Alma Jansson
το έγραψα λάθος

idealhsths είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=lcuRb_-lDRU

(!)

free streaming movie είπε...

Great blog thanks for all the info!

Ανώνυμος είπε...

μας την πεσανε

idealhsths είπε...

Αλma

leap of faith

salto mortale