Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Τούλιπ

Κοιτάω απο τον καθρέφτη. ενα ασπρο αμάξι με μουσική που δεν έχει ξανα ακούσει. Ινκόγκνιτο. δηλαδη καλά εντάξει. μια χαρά. Το φεγγάρι το έφαγε η νύχτα.

στρίβω. ανάβω.

λοιπόν. εκεί υπάρχει το οικοδόμημα του μέλλοντος. Κάποιος λέει τη λέξη ακρογωνιαίος. δεν ξέρω τι ξέρει δεν ξέρω τι ξέρει οτι ξέρω. εικάζω οτι στρίβοντας όλοι θα έρθουμε στα ίσα μας. Κάνω λάθος. ωστόσω δικαιώνομαι. τι πράγμα είναι αυτό η δικαίωση. παρελθοντικό μονίμως. γελάω όχι γιατι καταλαβαίνω , το ξεπεράσαμε πια αυτό το ψυχαναγκαστικό. Γελάω επειδή νοιώθω. Υπάρχει και αυτό , σκέφτομαι. στρίβω. πριν απο πολλές μέρες στο σημείο εκείνο' βρίσκεται εκεί ένα όν. το ξέρω οτι το βλέπω μόνο εγώ. Δεν αγχώνομαι. Του λέω.

είναι αυτη η φάση που αδειάζεις το recycle bin και αναρρωτιέσαι τι αλήθεια βρισκόταν εκεί μέσα και αν έχασες για πάντα ένα αρχείο που χρειαζόσουν. Αυτή η ώρα μυρίζει σαν κυριακάτικη γραφομηχανή. Μόνο ένα παλιό πιάνο μπορεί να σου συμπαρασταθεί αυτή την ώρα, μόνο ένα παλιό ρολόι μπορεί να σου πεί τσίου τσίου. Δε λέω να στο πεί. Λέω οτι είναι ρολόι , ξέρουν τα ρολόγια , μπορούν και συνιστούν το κατάλληλο φάρμακο για 4 κοκτέηλ σε μια ώρα αιχμής οπου όλα ακινητούν και εσύ τότε είσαι το κέντρο του κόσμου ,ή μαλλον όχι όλα περιστρέφονται και το γαμημένο αριστερό ηχείο του σαλονιού μου τρίζει και τα μαλλιά σου τότε μυρίζουν πανικό ή έκσταση ή κάτι που θές να φάς αλλα δεν ξέρεις τι είναι γιατι στην πραγματικότητα αυτό που θές δεν τρώγεται είναι κάτι άλλο απλά δεν ξέρεις ακόμα τι είναι. Είναι αυτή η ώρα που η alessandra στη Νάπολη λέει για το κρασί it has to stay some years before to drink και συνεχίζουν όλοι να μιλάνε και κανείς δεν κατάλαβε τι είπε θεέ μου τι είπε θεέ μου


α.
απάντησε ο μαύρος σκύλος με το χωρίς κεφάλι. ο κόσμος είναι κρεμμύδι. ο κόσμος είναι κρεμμύδι και οι σαγιονάρες μου βιολιά. Τι να την κάνω μια φωνή μέσα απο ένα κεφάλι μεσα απο ένα καπέλο μέσα απο ένα δοχείο μέσα απο ένα λουλούδι μέσα απο αυτό το πράμα που δε ξέρω πώς το λένε ή τί το κάνουν στις 5 η ώρα που είναι και γνωστή σαν ώρα του μαύρου σκύλου που κανείς δε ξέρει ποιόν κοίταζε ή τι έδειχνε ή αν είχε κάτι να πεί ή κάποιον να του το πεί ή κάποιον να φορέσει το καπέλο του ταχυδακτυλουργού που μέσα του κρυβόντουσαν ο γαμπρός και η νύφη και να προσέξει εκείνο το μάζεμα των ώμων της γυναίκας που στρίμωχνε το χρόνο πίσω απο ένα ρολόι το οποίο κάθε λίγο και λιγάκι έκανε
τσίου τσίου.
o κόσμος είναι πουλί. Ο κόσμος είναι πουλί και τα μαλλιά σου εφτά σάλπιγγες

Κοίταξα το μαύρο σκύλο.
Σαν να του φύτρωνε σιγά σιγά ένα κεφάλι. Πάρτα είπα. και καλό καλοκαίρι.
Σας αγαπάω όλους.

16 σχόλια:

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Άντε ένας ένας που φεύγει ξεφορτώνει τα χειμωνιάτικα...Ξεφορτώνει τον σκώρο που ξέμεινε και όλος τρόμο τρέμει μπρος στην θάλασσα.Αλλά αυτή ξέμεινε από πριν.

gorilaki είπε...

ah...said the surreal part of life.
blue! blue! he shouted. What's wrong with mermaids? Well nothing is wrong except the fact you can't cook them or fuck them.

8-bit είπε...

κάηκα!!!

Tic Tac είπε...

Αφου λες 4 "δε ξερω" σε καλο δρομο εισαι. Να βγαζεις το κεφαλι εξω για ανασες. Μη ξεχνιεσαι στη γλυκα της περιοχης. Ειτε ειναι αλμυρη ειτε ειναι στυφη.

MrT είπε...

"τι πράγμα είναι αυτό η δικαίωση. παρελθοντικό μονίμως"...
μπράβο ρε μαν...σε χτυπά ακόμη η άνοιξη...

Ανώνυμος είπε...

και μεις αγαπητε κ. ελεφαντα.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που έχω πιει έχεις νόημα. Λίγα πράγματα έχουν νόημα αφού έχεις πιει.

mindstripper είπε...

Καλό καλοκαίρι Ελέφαντα. Είσαι ναρκωτικό ρε συ (και τσάμπα κιόλας).

Kyrios Elefantas είπε...

καλό καλοκαίρι παιδιά ,
την έκανα

HappyHour είπε...

Όμορφο ... σαν μελισσα που κάθησε στο χέρι σου κι εσύ την κοιτάς με λίγο φόβο μη σε τσιμπήσει ...

Ανώνυμος είπε...

tik tak, teleio

ksiggi είπε...

Πολύ όμορφο πόστ.
Καλό καλοκαίρι και πολλή αγάπη κι απο μενα απ´το Βορρά!
Υ.Γ. Χθές ήταν χειρινό ηλιοστάσι, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, happy st.hans loipon!
Υ.Γ.2 Ίνσαλάχ...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

χειρινό ε?
Αρε εκεί πάνω καλοτρώς μου φαίνεται...Αλλά τι άλλο να κάνεις όταν οι πλανόδιοι πουλάνε σνίτσελ που εδώ για να φας ανάλογο πρέπει να το πληρώσεις άλογο.(ολόκληρο)(ζωντανό)
χείριστο χοιρινό χειρότερο από χείρα αγελάδος..χοχοχοχο

ksiggi είπε...

hahaha!
ax auti i duslexia mou! o suneirmos mou itan me xeimerino k therino eksou to xeirino...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

αϊ κνόου

Ανώνυμος είπε...

Μπρέβο για το post, ήταν πραγματικά καλό αλλά και για την όλη προσπάθεια του blog. Τα link που εχετε βαλει και η ταξινόμηση είναι τέλεια.
Απ' τα λιγα blog που θα "ξεκοκαλίσω"!