Σελίδες

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙΕΝΑΦΩΣΠΟΥΔΕΣΒΗΝΕΙΠΟΤΕ

και μια "πρωϊνή"
by spyros_vj

26 σχόλια:

gorilaki είπε...

υπερβολες. δηθεν εξυπνες υπερβολες. δεν αντεχονται αλλο. Μεσα σε ενα συγκεκρικενο κον-τεξτ ισως και να ειναι αληθεια. Αλλα τωρα ετσι γενικως...δεν παει να γαμηθει ο βλακας. (Για το συνθημα)

idealhsths είπε...

Ειλικρινα δεν το περιμενα αυτό

πήγαινα να κάνω σχολιασω 'περιπου' όπως το γοριλακι επάνω. και
δεν είμαι ο μονος ε.. (!)

ε λοιπον ναι δε γκζερω
η ανθρωπινη ύοπαρξη σταντάρεται σε μια νορμα, μια αόρατη συνθήκη που στην επανάληψη φέρνει οφέλη (βλ σχετ. οικονομιες κλίμακας , πολιτισμός aka έθιμα και πάγιες αντιλήψεις καθημερινής ζωής όπως αυτές εκφαίνονται σε συνήθειες)

και τελικά ΔΕ μας αρεσει..

τι θελουμε. πάμε να το βρούμε πριν κράξουμε/απογοητευτούμε/αμφισβητήσουμε?

ένα χαζό ερώτημα:
μέχρι που μπορεί να φτάσει η αμφισβήτηση?


κατα τα άλλα απολαμβάνω με το παραπάνω ένα καλό γραπτό σε τσιμέντο, καληώρα

gorilaki είπε...

ειναι trendy να εισαι επαναστατης...ειναι μοδα να θες να αλλαξεις τον κοσμο. Παραλληλα με την επανασταση, γαμας και πεντε μουνακια να πουμε, βαζεις και ενα ωραια αθλητκο να πουμε που το φτιαξανε στο σουετ-σοπ να πουμε, πας και σε μια δουλιτσα και οδηγας δεν ξερω και γω πως οδηγας να πουμε, και μετα να πουμε βαζεις και ενα συνθημα στον τοιχο να πουμε και χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι να πουμε. Κατεβαινεις και στην πορεια να πουμε. Οχι για σενα για τους αλλους να πουμε που εχουν προβληματα και συ ο σουπερ-ηρωαςς θα τα λυσεις να πουμε.Μπραβο μαλακα, εσυ το εκανες το κομματακι σου. Δεν πας να γαμηθεις καλυτερα, να κοιταχτεις σε κανα καθρεφτη μπας και να πουμε γινει καμια φαση σπεσιαλ να πουμε και καταλαβεις τιποτα για τον εαυτο σου και το ολο να πουμε. Να βαλεις λιγο στην ακρη να πουμε τα νευρακια σου απο τα προσωπικα σου να πουμε προβληματα και να τα κοιταξεις να πουμε στη ΜΟΥΡΗ να πουμε και να πας και σε κανα ψυχιατρο να πουμε να παραδεχτεις τα δικα σου να πουμε μπας και αρχι(νι)σεις να τ' ακους να πουμε. Αλλα ξερω να πουμε, παντα φταινε οι αλλοι, εμεις δεν φταιμε να πουμε, εννοειται να πουμε. Εμεις ξερουμε να πουμε. Ετσι δεν ειναι μπαγασακο λεβενταρα με την επαναστατικη μανια. Αντε να πουμε τωρα και καμια μαλακια.

what if there were no hypothetical questions?

με αγαπη,
ο μαλακας

Tic Tac είπε...

Μια ανησυχια με επιασε ξαφνικα.

Τι τρεχει;

Introvertial - το παρακαναμε!

Ανώνυμος είπε...

πες τα ρε μλκα,
μπας και σε ακουσει και κανας πραγματικος μλκας και καταλαβει τα χαλια του να πουμε!

Tic Tac είπε...

Πώς ειστε ΤΟΣΟ σιγουροι οτι δεν απευθυνεται και στο εαυτο του; Οτι δεν ειναι μια κοινοποιηση και του δικου του φοβου, οτι μαλλον κι αυτος αυτο(=tv etc) κανει ηδη -αν οχι θα το κανει συντομα-, οτι δε θελει να τρακαρει στον τοιχο αλλα ειναι αναποφευκτο;

Γιατι τοποθετειτε τον εαυτο σας ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ σα να σας μιλαει στο προσωπο; Σκεφτειτε να ειναι διπλα σας και να σας μιλαει για τη ζωη του σε τριτο προσωπο.

Δεν σας κανει τον εξυπνο. Ειναι απιθανο αυτο;

gorilaki είπε...

σεβομαι τις φανταστικες ερωτησεις και απαντω. αμα μου το ελεγε στη μουρη οι υποθεσεις θα ηταν πολυ λιγοτερες. Θα ειχα την δυνατοτητα να τον ρωτησω και να μαθω τα οσα λες. Μηπως βρισκεται σε τετοια φαση? προβληματιζεται? βλεπει την ζωη του να χανεται? νιωθει εβκλωβισμενος? ή κανει απλα τον εξυπνο που 'χει καταλαβει ολη την αληθεια και μας την μεταφερει. Δεν ειμαστε ομως απεναντι. Επιλεγει να βαλει ενα συνθημα στο τοιχο για να πει κατι και ο καθενας οπως το καταλαβει. Οποτε το να φανταστω οτι συζηταω μαζι του ειναι κατι που μπορω να φανταστω με ΟΛΟΥΣ τους δυνατους τροπους που θα εξελισσοταν η συζητηση. Εχω να πω ομως το εξης. Νομιζω οτι δεν ειναι ολες οι δουλειες αθλιες, νομιζω οτι δεν ειναι κακο να κανεις παιδια, νομιζω οτι ειναι ΓΑΜΩ να περπατας στο πεζοδρομιο. Νομιζω οτι μπορει να ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον να βλεπεις επιλεκτικα τηλεοραση. Νομιζω οτι ειναι αρκετα εξυπνο να μαζευεις λεφτα για τα γεραματα (χωρις να υπερβαλεις). Νομιζω οτι ειναι γαμω να ακολουθεις το νομο (αλλα οχι τυφλα). Αυτα νομιζω εγω. Αν τωρα εσεις νομιζετε οτι η ζωη ειναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ που πρεπει να μην δουλευεις, να μην κανεις παιδια, να μην περπατας στο πεζοδρομιο, να μην βλεπεις τηλεοραση, να μην μαζευεις λεφτα για τα γεραματα, να μην υπακους στο νομο (τυφλα), και γενικως απο αυτα που καταλαβαινω να κανεις ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτο που ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ θελεις για τον εαυτο σου, τοτε repeat after him: You are free.

Tic Tac είπε...

Ο λογος ειναι προφανως ποιητικος και δεν ειναι κυριολεκτικος. Δεν εννοει " DO NOT STEP ON THE PAVEMENT ". Εννοει "σηκωσε κεφαλι" στις προσταγες της εξουσιας.

Περιγραφει μια πλειοψηφικη συμπεριφορα (ολοι εκει μεσα ειμαστε καπου) για να ταυτιστεις και μετα σε ρωταει "πώς νιωθεις;"=i am free=am i?

psarras είπε...

Ααα πολυ ενδιαφεροντα τα κομεντς σε αυτο το ποστ!

gorilaki είπε...

οπως σου ειπα και πριν αυτα ειναι ολα υποθεσεις. Εσυ λες οτι ειναι ποιητικος και ο Μπαμπης λεει οτι δεν ειναι. Μεχρι να το βρουμε το παληκαρι που το εγραψε θα μεινουμε με την απορια. Ποιες ειναι οι προσταγες της εξουσιας στο μερος που ειναι αυτος? Ουτε ξερω που ειναι. Μια γενικοτητα με ασχημα γραμματα ειναι το συνθημα αυτο. Δεν προσφερει απολυτως τιποτα. Να ξυπνησει συνειδησεις? ΧΑ! δυσκολο. Αλλα αντε και ξυπνησε. Αυτοι τωρα που ειναι απεγνωσμενοι να νιωσουν ελευθεροι, τι θα κανουν? Τι ειναι ελευθερια? θα βγαλουν τον σκυλο βολτα? θα βγουν να τα σπασουν? θα αυτοκτονησουν? θα τα παρατησουν ολα και θα ξεκινησουν απο την αρχη? Ή θα 'ρχισουν να γαμανε αυτοι κοσμο? Χωρις συνοχη δεν δουλευουν τα πραγματα. Ας συμφωνησουμε λοιπον πρωτα σε ολα οσα μας αρεσουν και ας αφησουμε για μετα αυτα που δεν.

Ανώνυμος είπε...

@gorilaki
an thes n afisoume gia meta auta pu den
tote ase prwtos auta pu den
kai grapse kati pou 'oxi den'
ara kati pou s aresei
oso gia mena,m arese auto
kai ama laxei na poume tha kanw kai kati allo pu mporei kai na me paei mprosta
kai mporei kai na s aresei
ksereis na poume,to ena den apokleiei to allo
i gkrinia t apokleiei ola kai s afinei mono sti sigouria sou
ilioooooooos (to begin with)
:-)))

noikokira

Ανώνυμος είπε...

(ennowntas oti ekei pou odigw vlepw to graffiti kai m aresei,kati mou leei,me kanei na skeftw kai na me odigisei mazi m alla,na kanw ta pragmata stadiaka diaforetika,min trellainesai kai mizeriazeis...)

Chaca-Khan είπε...

είστε βλάκες και σας βαριέμαι. λέτε μαλακίες και σας ικτίρω. είμαι άστατος πολύ. ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που έβαλα και γω για decoration στο κείμενο όπως και ο συγγραφέας του αυτό το σύνθημα από κάποιο τοίχο του εξωτερικού κάποτε παλιά στο τέξας. τον τοίχο τον έχω πετύχει σε εκείνο το link του pause "picturesofwall". Σας βαρέθηκα. το πα; Γι αυτό και γω θα αλλάξω τη φωτό για να σας αδειάσω. άμαπιά εξυπνάκηδες.

κωστάκης ανάν

idealhsths είπε...

η αλήθεια είναι πάντα κάπου ανάμεσα στα άκρα.

μην καταδικάζουμε ούτε τον φίλο (απογοητευμένο ή γοητευτικό: εσείς αποφασίστε) τοιχογράφο , ούτε τη ροή των normal -αν σημαίνει κατι αυτή η λέξη..

για να μην ανακυκλωνόμαστε και μπιστάμε σε ετεροχρονισμούς κάπως θέλει εμπιστοσύνη στην ιδια φάση
(τόνος σε όποιο από τα 2 ιώτα του 'ιδια')


δεν πιστεύω αυτός που εχει το σπρει να έχει πρόταση, απλά φωτίζει τα σκοτάδια του . κάποια. του/όλων μας τελοσπάντων

gorilaki ναι ;) θέλει μέτρο . σωστές βάσεις κλπ

μια τελευταία άτακτη παράθεση φαιάς γλώσσας: 'η ελευθερία ορίζεται μέσα από κατάσταση έλλειψής της' ήτοι αν δεν σου λείπει κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το νιώσεις . και φυσικά το πότε και το πόσο ο καθένας μας το βιώνει κάνει το γλυκό χαμό της κοινωνίας μας. αν ο μάγκας το νιώθει, το έγραψε. ο αναγνώστης όση σημασία δώσει,τόσο σημαντικό κάνει το μήνυμα..
(στάνταρ θα χαρεί μέσα στη ματαια φύση ο δημιουργός αν δει όλη αυτή την κουβεντα..)

Tic Tac είπε...

@Chaka

Εισαι μεγαλη αλεπου...

Ωραιο καρπετο!

idealhsths είπε...

..και Chaka αι ικτίρ!
:P

μου βάζεις και tag σύγχρονη ελληνική πεζογραφία σε αγγλικό τσιτάτο σε τοίχο. άντε τώρα
τεθλιμμένε συνιστολόγε (..συν+ιστολογιο) μη μου ξενερώνεις !


ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία

MrT είπε...

ωραιοςςςςςςςςςςςςς

Chaca-Khan είπε...

@ idealistis : το post (και το tag) είναι για τα links. Η φωτό είναι/ήταν συνοδευτική. open ur mind ή...

idealhsths είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gorilaki είπε...

εμενα κανεις δε με βαριεται. ειμαι φοβερος τυπος και προσφερω ατελειωτες στιγμες γελιου και χαρας σε ολους μου τους φιλους. Φοβερο καρπετο οντως. Απλα...να μωρε...ξερεις τωρα...(βαζοντας τις φωνες) ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με την ενναλακτικουρα και την μιζερια του ταλαιπωρου καθενα που θελει να του υπενθυμιζουν την μιζερια του και ποσο ωραια ειναι στην αλλη πλευρα...ποια πλευρα γαμω τη μανα. Ο κυκλος δεν εχει πλευρες.

@Ο/Η Ανώνυμος...εσυ να τα περνας καλα μ'αυτα που εχεις και οχι με αυτα που δεν εχεις. ασε τα συνθηματα στους τοιχους για τα τουβλα. Δεν εισαι μονος/η σου σ'αυτο τον κοσμο. Αυτο το συνθημα να πουμε μπορει να το διαβασει και καποιος να πουμε που δεν θα κανει κατι να πουμε που να 'ναι ωραιο να πουμε. Φαμφαρες. Τριχες για μεταξωτες κορδελες πουλαει ο μαγκας. "κανε κατι για την παρτη σου..." σαν να μας λεει. Ελα ΡΕ! μας ξερεις κι'απο χτες? Ειμαστε φυλακισμενοι γιατι απο παντου συνεχεια ακουμε οτι δεν ειμαστε ελευθεροι. Τετοια συνθηματα απλα επιβεβαιωνουν την "φυλακη". Κακα τ'αστεια. θες να ζησεις με αλλους ανθρωπους? Χωρις να παιζονται ολα για ολα καθε στιγμη? Θα μαθεις οτι ολοι θελουν να κανουν το δικο τους αλλα δεν γινεται. Δικαιο αδικο καλο κακο. Πιπες μπλε. Κανονες. Εξυπνοι κανονες. Μονο ετσι. Δεν υπαρχει αλλος τροπος.
Ωπα ρε γοριλα. Μην του δινεις και τοση σημασια. Ενταξει ειπαμε ενα συνθημα στο τοιχο ειναι. Στ'αρχιδια σου...ξεκολλα το κεφαλι σου. Σα μαλακας κανεις.

Δε κανω! ΕΙΜΑΙ!

MrT είπε...

τελικά το γοριλάκι μάλλον δεν θα έρθει για μπασκετάκι...

gorilaki είπε...

μην σας κανουν μια πλακα...
αρπαζεστε! αχου τρελοπαιδα!

psarras είπε...

Καλά μιλαμε γουσταρω πολυ τα κομεντς σε αυτο το ποστ!

idealhsths είπε...

οκέι
τώρα που άλλαξε και η φωτό:

τα κείμενα αυτά είναι ότι πιο συγκροτημένο και συνολικό διάβασα τελευταία. κάποιες ενστασεις για τη δημοκρατικότητα / συμμετοχικότητα του χαρακτηρα των διαδικτυακών μέσων ΚΑΙ του κόσμου που διάλεξε να φανεί τις μέρες αυτές τις αφήνω για κουβέντες απο κοντά..

μην απο-γ@μηθεί και το post ε Chaka. (συγχαρητηρια ρε συ! ;)

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Πομποοοοοοοου ίντα πράμα σας εβρήκε ωρέ...?
Παιδιά μην ξοδεύετε φαιά ουσία στο να μετουσιώνετε τα επίγεια σκιρτήματα μυαλών που δεν έχουν ρυθμιστεί να λαμβάνουν το σήμα το αληθινό...Καλό Πάσχα
Πάσχα-Πάσχω
Πάσχα-Πάσχεις?
Ναι,Πάσχω με το να ακούω τέτοια
πράγματα να αναβλύζουν από τους αρμόδιους συμπαντικούς ιχνηλάτες ενός ιπτάμενου σκοπού..
κουκουρούκου με γκασμά..
πολυτέλεια σιμά...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

α ναι, το καρπέτο
μούφυγε το καρπέτο..όντως ωραίο..!