Σελίδες

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Καλή Πρωτομαγιά












photos SaLaMi-EdAfOuS

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SaLaMi-EdAfOuS έχω μια ένσταση ως προς την τελευταία φωτογραφία σου, ίσως το θέμα να έχει συζητηθεί ξανά στο blοg, αλλά θέλω να πω την άποψη μου "όχι στα όπλα".Με επιχειρήματα να αλλάξουμε την κοινωνία,έχουμε πολλά.Θα μου πεις ποιοι να αλλάξουν; αυτοί που ψηφίζουν με γνώμονα το προσωπικό τους μικροσυμφέρον; Ναι αυτοί, η μάνα μας, ο πατέρας μας ,η αδερφή, ο αδερφός,ο φίλος η φίλη, ο γείτονας μας,αρκεί να τους υπενθυμίζουμε οτι στα πράγματα είναι οι ίδιοι κλέφτες και ετοιμάζονται για την τελευταία μεγάλη μπάζα,οφείλουν να είναι τουλάχιστον υποψασμένοι.Όσο για αυτούς που μας κυβερνούν να τους θυμίσω τρία πράγματα,είμαστε άνθρωποι,να κυβερνούν δίκαια και ότι δεν θα είναι αιώνια στη εξουσία.

Νερός

Ανώνυμος είπε...

Απαιτούμε να μειωθούν οι βουλευτές στο μισό, να αρθεί το πολιτικό άσυλο και όχι να λέει ( ο πρωθυπουργός) ''σαν ένδειξη καλής θέλησης,οι βουλευτές, δεν θα πάρουν δώρο" (εξωφρενικό, παίζει με τα νευρά μας)

Νερός

χελώνα είπε...

παναγιά κανέλλα βόηθα μας..εγώ θυμάμαι παλιά..άλλες πρωτομαγιές πηγαίναμε να πιασουμε τον μαη στους αγρούς ..φτιάχναμε κολιέδες με λουλούδια..ακουγαμε τραγούδια επαναστατικα..και ολοι ηταν χαρουμενοι..α πα πα..δεν μπορω...σημερα (από χθες δηλαδη)..δεν το χω ..με τιποτα..

Ανώνυμος είπε...

Εξέγερση εδώ και τώρα, ή αυτοί ή εμείς - Διαδώστε το:

Από την Τετάρτη κατάληψη του κέντρου της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων


http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=110417278999703

Tic Tac είπε...

Ποιος να πληρωσει την κριση;
Ποιος να πληρωσει την κριση, ε;
Θα σου πω εγω!

Ολοι οι βρωμολιγδες θειοι, θειες, ξαδερφακια, μανουλες και πατερουληδες που ξεπουλησαν το "εκλογικο δικαιωμα" τους για μια θεσουλα στο δημοσιο παραδεισο, παραγοντας το μινιμουν, αρπαζοντας δημοσια περιουσια και υστερα -γελωντας- ελεγαν και την εκλογικη τους προτιμηση με τη διακριτικη συνοδεια ενος εννοουμενου εσωτερικου χαμογελου συγκαταβασης προς εμας που ΟΧΙ ρε πουστη γλυφτη "δεν πηραμε ποτε τιποτα απο τους πολιτικους η τους εργατοπατερες-μεσαζοντες".

Αρα τα 3/4 των δημοσιων υπαλληλων. Το 1/4 λυπαμαι μονο που καιγεται μαζι με τους ξερους συναδελφους τους νεοελληνες.

Δε μιλαω για τους ιδιωτικους συνταξιουχους. Αυτοι παιρνουν την πιπα βαθια στο λαρυγγι. Αλλα , ρε γαμημενοι, καποτε η ασφαλεια του δημοσιου τομεα πρεπει να σας ερθει στο κεφαλι σαν αμονι.

Για να δουμε τωρα!

Σε οσους δεν αναγνωριζουν τον εαυτο τους στα 3/4, παιδια καλη δυναμη. Αν γινουμε ολοι πιο φτωχοι δεν τρεχει μια.

(Δεν ασχολουμαι προφανως με κεφαλαιο, τραπεζες κτλ. Εχει προσωπο το μπλογκ και ιστορια, γνωριζομαστε)

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Χελωνίτσα πόσο θα ήθελα να ήμουν τριαντάρης σε αυτήν την εποχή που αναφέρεσαι...Γενικότερα τον τελευταίο καιρό όλο νοσταλγώ εποχές που δεν έζησα..Καθόλου τυχαίο.Ανώνυμ(οι?)ε καλά τα λέ(τε)ς αλλά τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές αυτά και δεν βλέπω να εισακούγονται δυστυχώς..
Τικιτάκα το ίδιο μεν αλλά πρέπει να ξυπνήσουμε δε.Το 1/4 που πιστεύω πως είμαι μέσα δεν φτάνει αλλά και δεν πρέπει να κατηγορεί τα 3/4..Πρέπει να συμβάλει ενεργά και χωρίς βία μπας και παρασύρουμε αυτούς που πρέπει.

Tic Tac είπε...

Φυσικα και πρεπει να τους κατηγορει!
Φταινε, με ελαφρυντικο οτι ετσι μαθανε.
Αλλα χεστηκα.

Αν εμενες ανεργος θα γινοσουν μπατσος ή θα εκλεβες μια τραπεζα;

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Δεν ειπα οτι δεν φταίνε...μιλάω για το τι "μπορεί" να γίνει από εδώ και πέρα...

Ιδεα.Ληστής είπε...

μπάτσοι θα γίνονταν οι 3 στους 4.
μη γελιέσαι :P

άλλο για τον πούτσο , άλλο παράνομος.
****

εγώ ήθελα (μετά από διάβασμα στα σχόλια) να επιστρέψω στο νόημα του Post. δε μου αρέσει (πλέον?) αυτή η ύποπτη διάθεση κοινωνικής όξυνσης που αφήνει κάθε φωτογραφικό αφιέρωμα με ξύλο , κουκούλες (ένθεν και ένθεν, μαζί πανε όλοι αυτοί) και πιτιωμένο 'δεν παει άλλο-εξέγερση τώρα' άχτι.

ΔΕΝ είμαι στα χαλαρά. το λεώ συνειδητά, όσοι νομίζουν οτι 'δεν πάει άλλο' , να ξέρουν οτι πάει ..και πρέπει να πάει! για όσο η μπάλα είναι στο γήπεδο.
κανιβαλίζουμε την ψυχική και πνευματική ισορροπία μας , του συνόλου όσων αφορούν τα κοινωνικά θέματα (i.e. όλων , αν δεν το καταλάβανε και οι τελευταίοι) και σα να προλειαίνεται το έδαφος για κόντρε χοντρές μεταξύ άμοιρων , μόνο και μόνο γιατί ..το περιεργαζόμαστε !

μη χαθεί η μπάλα.

αρκετά 'επαναστατική' μετριότητα μας μαστίζει και μη μας γίνει εμμονή το ξύλο και ο τσαμπουκάς. έχει και νου .

_
κατά τα άλλα, σήμερα είναι απεργία, όχι αργία
(στις ημέρες μας αλλάξτε σε "ν" 'το "π" ή μη βάλετε και τίποτα)

πορείες με λουλούδια και χιούμορ πότε θα δούμε? ακόμη και στην εξέγερση μιζέρια?

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Τουλάχιστον μπορείς να δεις τι έγινε χωρίς να μεσολαβεί η ματιά κάποιου τοποθετημένου...Αν γενικά δεν ψήνεσαι δεν ανοίγεις το μηχάνημα που κοιτάς αυτή τη στιγμή και πας για χαρταετό.

Tic Tac είπε...

@ Σαλαμι

Το "τι μπορει να γινει απο δω και περα" , νομικα ισοδυναμει με α μ ν η σ τ ε υ σ η. Σα να ειχαμε χουντα και τωρα "Νταξει , δεν πειραζει, τα παιδια δεν ηξεραν!"

Οχι, φιλε μου. Αν φωναζεις που τη γλυτωνουν οι βουλευτες με την καθε νεα βουλη, θα πρεπει να φωναξεις και για ολα τα λαμογια απο καταβολης Χ. Τρικουπη. Και ζουν αναμεσα μας τα ζομπι.

@ Ιντεαλ

"Άλλο για τον πούτσο , άλλο παράνομος."

Δε θεωρω τη ληστεια της τραπεζας "παρανομια", και ειμαι γιος διευθυντη ιδιωτικης τραπεζας.

Επισης, ο κοινωνικος αυτοματισμος που περιγραφεις υπαρχει απο την ιδρυση των εθνικων κρατων και ενθεν. Μαλιστα προστατευεται και μερικες φορες υποδαυλιζεται απο τον κρατικο μηχανισμο και τα ΜΜΕ αναλογα με το συμφερον της κυριαρχης ιδεολογιας.

Οσον αφορα την αισθητικη των εξεγερσεων, συμφωνω 'οχι μιζερια' αλλα διαφωνω 'οχι βια'. Οπου 'βια' δεν εννοω μονο τη φυσικη αλλα καθε ειδους αντισταση σε πιεση.

MrT είπε...

γιος διευθυντή ιδιωτικής τράπεζας ο τικτακ??????????
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με όλη μου τη φωνή με αυτά που έγραψε αρχικά ο τικτακ...γκαρίζω χρόνια τώρα (και το έχω γράψει κατά καιρούς) ότι το απόστημα δεν είναι μόνο οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που μπαίνουν στο κτήριο της ασυλίας, αλλά και αυτοί (αν όχι κυρίως αυτοί για ποσοτικούς και ποιοτικούς λόγους) που τους τοποθετούν σε κάθε εκλογή μέσα στο κτήριο της ασυλίας...
και σας μιλάει γιος πρώην βουλευτή δημόσιας τράπεζας
(τρομερές αποκαλύψεις σήμερα στο μπλογκ...μας πείραξε η (πολιτική)άνοιξη μου φαίνεται...)

Fade είπε...

πω πω αποκαλύψεις εδώ μέσα!
Η ληστεία τράπεζας για εμένα είναι παρανομία όταν γίνεται με όπλα, αλλά μάλλον πάω για ποστ για το θέμα.

Fade είπε...

Η μάλλον άσε θα την κάνω εδώ την δουλειά.
Αν θυμάστε την υπόθεση Enric Duran που έκλεψε, συγνώμη απαλλοτρίωσε ήθελα να πω, 500.000 ευρώ από τράπεζες με "νόμιμο" τρόπο.

ΒΙΝΤΕΟ 1
ΚΑΙ
ΒΙΝΤΕΟ 2(DOCUMENTARY)

Για να μη μιλήσω για hacking...
Γι αυτό ποιο το νόημα με τα γκαζάκια, σπάσιμο τζαμαρίας, ληστεία με όπλα και μας έχουν σπάσει και τα arxedia με τόση βία?
Ασταδιάλα πια.

la chica loca είπε...

Αυτό που λείπει είναι μια συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης. Μια αντίδραση- αντίσταση- εξέγερση που να μην έχει να κάνει με κομματισμούς, μονόπλευρες μεταφράσεις και ρίξιμο των ευθυνών στους άλλους.

Ολοι έχουμε αισθανθεί τσαντίλα όταν ακούγαμε ότι ο Χ μπήκε σε αυτή τη θεσούλα γιατί ήξερε τον Ψ και όχι μόνο αυτό αλλά παίρνει και σχεδόν τα διπλάσια λεφτά από τον κάθε Ω ιδιώτη που εργάζεται πέραν του 8ώρου και μάλιστα χωρίς υπερωρίες. Οκ αυτά όλα τα ξέρουμε, είναι γνωστά σε όλους. Ομώς δεν μιλάμε για το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε όλοι οι δ.υ. είχαν βίσματα, ούτε όλοι πέρνουν τρελούς μισθούς. Χρειαζόταν μια ανακατανομή στον δημόσιο τομέα αλλά δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει για χιλιάδες δημ.υπαλλήλους που έπαιρναν τον βασικό και με τόσες υποχρεώσεις να τρέχουν να υφίστανται αυτό και από πάνω να έχουν και όλους τους υπόλοιπους να λένε "καλά τους κάνανε".

Αλλωστε είναι και αυτό μέσα στο κόλπο. Να δημιουργούνται εχθρότητες και διασπάσεις. Και σας μιλάω εγώ που δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και πάιρνω τον βασικό μισθό. Θα μας πάρει κι εμάς η μπάλα, όλα αλυσίδα είναι.


Και οκ φταίνε όλοι αυτοί που έδωσαν την ψήφο τους στα 2 κόμματα (η πλειοψηφία δηλαδή) που μας οδήγησαν στην γαμημένη κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα. Αλλά τι θα γίνει; Θα κατηγορούμε ο ένας τον άλλο τώρα; Ή θα περιμένουμε να αντιδράσουμε μόνο εμείς που είμασταν στην μειοψηφία; Και που μεταξύ μας μοιράζουμε ταμπέλες τύπου αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, κομμουνιστές, αριστεροί, αριστεριστές, αναρχοαυτόνομοι κλπ κλπ.

ΚΟΙΝΟ όραμα χρειαζόμαστε. Μόνο έτσι....

Νίτσα Μαρούδα είπε...

Γειά σου ρε Duran με τα ωραία σου!

χελώνα είπε...

ελαφρώς βαρύ για πρωί- αλλα θα το πω:
ποιήμα: Παράδεισος
(βαρναλης-βαρυ πράμμα αλλά τα λέει καλά)- λοιπόν..

Λεύτερος νά ῾σαι δοῦλος ὁποιανοῦ,
λεύτερος νὰ μιλᾷς, ὅταν κοιμᾶσαι,
λεύτερος, χρόνια νὰ τὰ κυνηγᾷς
τῶν Γιούρων τὰ ποντίκια μὴ σὲ φᾶνε.

Στὶς πληγὲς τῆς ψυχῆς σου νὰ χιλιάζουν
τὰ ψέματα – τῆς μύγας τὰ σκουλήκια -,
νά ῾σαι τῆς Ἱστορίας γελοιογράφος,
ἀφέντης δίχως πιθαμὴ δικιά σου.

Σὰν τὴ στέρφα γουρούνα τ᾿ Ἅι-Ἀντώνη,
μισότυφλη ἀπὸ πάχητα καὶ νύστα,
νὰ νείρεσαι πὼς κολυμπᾷς σὲ κάτουρα
καὶ ξερατά, γρυλίζοντας: «παράδεισος»!

ιδεαλ. είπε...

~σκληρ.
αι λάικ όμως!


ασχετο:
όποιος μπλεκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες
και
όποιος μπλέκει με τους μπάτσους τρώει μπάτσες.

ΒΒΒ είπε...

Ωραίο το Salami και συμφωνώ με chica loca...

Ενότητα και πολυμορφία είναι τα ζητούμενα. Όσοι έχουν αλλεργία στη βία, ας κάνουν κάτι δημιουργικό:
Βοηθήστε στο Πάρκο, βοηθήστε στις συλλογικές κουζίνες που είναι ωραίο πράγμα, ειρηνικό, συλλογικό και από τα κάτω, ή πάτε μια βόλτα από skoros.espiv.net

Τα δύσκολα έπονται, αλλά θα 'χει και πλάκα...

unpause είπε...

καλά απο μακρια μοιάζει να έχει ξεφύγει η κατάσταση στην ελλάδα, γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα... για να δούμε

εδώ μόνο κάποιοι απόηχοι ακούγονται κι αυτούς τους σκεπάζει... ο "χότζας"

MrT είπε...

τσικα λόκα: το ξέρουμε ότι δεν μπήκαν όλοι οι δημόσιοι με βίσμα, όπως επίσης ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι λαμόγια...
εδώ όμως μιλάμε για μία τόσο γενικευμένη και διαχρονική κατάσταση που έχει ξεφύγει από καιρό (κατά κάποιους από εμάς) από τον έλεγχο και από καιρό δείχνει ότι κάποια στιγμή θα έσκαγε η φουσκα...
2) το ότι δεν μπήκαν όλοι με βίσμα δηλαδή σημαίνει ότι ένας καθηγητής που διορίστηκε με ε-πυτιρίδα και μετά έκανε χάλια το μάθημά του, έτσι ώστε να κάνει ιδιαίτερα στους μαθητές του, τον κάνει καλύτερο;
3) οι δημόσιοι υπάλληλοι πυροβολούνται, γιατί όλοι οι υπόλοιποι τους ζηλεύουν κατά το ένα βάθος, αν και δεν θα έπαιρναν αυτό το δρόμο
4) για ιδιωτικούς και ελεύθερους επαγγελματίες ισχύουν άλλες γενικεύσεις και αφορισμοί (κλέβουν, φοροαποδεύγουν, αισχροκερδούν κλπ)
για το κοινό όραμα θα μιλήσω κάποια άλλη στιγμή...