Σελίδες

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

What STREET PARTY ?

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, αλλά την Κυριακή 6/4 θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Ποδηλατοπορεία (Πεδίον του Άρεως, 12:00) με τα κλασσικά αιτήματα (αναστολή απαγόρευσης μεταφοράς ποδηλάτων σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό και ΟΣΕ, κατασκευή ποδηλατοδρόμων κλπ). Τα ΄χουμε πει χιλιάδες φορές για το πόσο ΤΕΛΕΙΑ περνάμε σε αυτές τις ποδηλατοπορείες (ειδικά στις βραδινές), για το πόσο πραγματικά αξίζει τον κόπο να συμμετάσχει κανείς και βέβαια για το πόσο τελικά θα το ευχαριστηθείς αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς ποδήλατο -έστω και στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά, παράλληλα με την αθηναϊκή, ποδηλατοπορείες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα και σε άλλες 20 πόλεις της Ελλάδος, η ποδηλατοπορεία θα είναι δηλαδή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. - MASSIVE!! Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όλα αυτά έχουν προκύψει από την αυτο-οργάνωση των πολιτών τόσο σε κεντρικό (έχει στηθεί site, αποστέλλονται τακτικά newsletters, οι συνελεύσεις είναι ανοικτές κτλ) όσο και σε τοπικό επίπεδο (ποδηλάτες Ν. Σμύρνης, ποδηλάτες Πατρών κτλ.) και όχι υπό την αιγίδα κάποιας "αρχής".

Παρόλα αυτά, συγκεκριμένα την Κυριακή, μέχρι και ο Δήμος Αθηναίων (aka Κακλαμάνης) διοργανώνει μια ευχάριστη δράση : "street basket" -κάπου στο Παγκράτι οι δρόμοι θα κλείσουν και όποιος θέλει θα μπορεί να φτιάξει ομάδα των 3 και να συμμετάσχει στο τουρνουά που θα διεξαχθεί 09:00 - 13:00!!

Αλλά ας γυρίσουμε πίσω στο θέμα μας, ότι δηλαδή η Κυριακή θα είναι μια απ΄αυτές τις σπάνιες και όμορφες μέρες όπου η πόλη θα βρίσκεται σε μια κατάσταση ανατροπής τύπου reclaim, fun, βόλτας, διεκδίκησης ... της dolce vita. - IT WAS ABOUT FUCKIN' TIME!!!

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν έχουμε να σας ανακοινώσουμε και κάτι ακόμα : Όσο εσείς κοιμάστε, το arxediaMEDIA και άλλες 8 ανεπιτήδευτα δραστήριες ομάδες της πόλης συμπράττουν ώστε την Κυριακή να λάβει χώρα το πρώτο guerilla -mobile- street party στην Αθήνα!! (βασικά έχει προηγηθεί και αυτός ο πιλότος σε μικρότερη βέβαια κλίμακα)

Αυτό θα πει ότι ένα άρμα κατασκευασμένο ειδικά γι΄αυτό το σκοπό (όχι αυτοκινούμενο), φορτωμένο με ηχητικό εξοπλισμό μεγαλύτερο των 2000W, τροφοδοτούμενο από γεννήτρια και επανδρωμένο με επίλεκτους guerilla-djs θα βολτάρει στην πόλη (ξεκινώντας από το τέλος της ποδηλατοπορείας) αλλά θα "τα στήνει" και εδώ και κει.

Τί άλλο να πούμε; Η κατάσταση μιλάει από μόνη της :

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ !!

(arxediaMEDIA), space, facebook
(Kormoranos) , space, facebook
(Vinyl Microstore)
(Urban Disco)
(Partycular)
(ListenUP!)

(Radiobubble)
(MUZAK7)
(d2)

RECLAIM THE fun!!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gti dn to arxizete apo 12 na eiste mazi me podilatoporeia ???

Chaca-Khan είπε...

telika nai. tha eimaste ekei apo tote pou les pou tha mazeuomaste gia tin poreia. alla to arma de tha mporesei na akolouthisei tin poreia. tha perimenei.

Ανώνυμος είπε...

cool

Fade είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
G700 είπε...

RECLAIM THE STREETS !!!!

G700 είπε...

μπράβο παίδες πολύ καλή ιδέα

Ανώνυμος είπε...

make some noize

Ανώνυμος είπε...

make some noize

Ανώνυμος είπε...

make some noize

Ανώνυμος είπε...

Το arxediamobile ξανά στους δρόμους!

Γουστάρω!

Ουδέν κακόν αμιγές καλού τελικά. Η αποκριάτικη "διαδήλωση" (των 10-15 ατόμων) αποδεικνύεται πρόβα τζενεράλε ενός street party που κάτι μου λέει ότι θα γίνει σύντομα θεσμός.

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγή σχεδίων

Επειδή αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έργα στο Αγαλμα της Αθηνάς και επειδή δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι ο χώρος την Κυριακή, μεταφέραμε το σημείο εκκίνησης στο Αγαλμα του Κωνσταντίνου.

Θα υπάρχουν κάποιοι στο Αγαλμα της Αθηνάς που θα οδηγούν τον κόσμο προς τον Κωνσταντίνο.

Η προγραμματισμένη συζήτηση μετά την ποδηλατοπορεία θα γίνει στα σκαλάκια του Κωνσταντίνου και το πικνικ στον γύρω χώρο

Ποδηλατ-ισσ-ες

ΥΓ Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να θυσιάσουμε τους μετεωρολόγους μας στο Αγαλμα της Αθηνάς οπότε δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τη βροχή

Inta είπε...

θα βρέχει μέχρι τα ξημερώματα από αυτά που βλέπω σε Meteo sites κτλ. Παρ΄ολα αυτά από το πρωϊ γιοκ η βροχή.

όπως και να'χει we're on

στ΄Arxedia μας ο καιρός>>>

d2 θα είναι εκεί κατά τις 1 με 1.30
adios

Chaca-Khan είπε...

μετά θ΄ανθίσουμε

non journalist* είπε...

Gamoto, egw den prolava na paw.. apokoimi8ika o anais8itos

Ανώνυμος είπε...

e den exases k tipota

Ivan Charalambous είπε...

sas petyxa se kana dyo simeia stin athina xtes, xarika poly k sas sygxairo gia afti tin praksi. pragmatika thelei ARXEDIA!!! pragmatika pistevo oti afto to pragma prepei na ginei thesmos. kathe fora kai kalytera.

lypamai poly pou den asxolithika katholou me to event, pernaw mia dyskoli k epikyndini fasi, k me ti doukeia k me prosopika themata. elpizo na ta kseperaso grigora gia na ertho ksana sto playground. mexri tote, kratiste to alithino negroi!

Ανώνυμος είπε...

really enjoyed the ride...wicked stuff


respect to all from the d2

Αntidrasex είπε...

Γεια σας μάγκες! Σας πέτυχα στον Κεραμεικό, αλλά ήμουν με ξενερουά παρέα και δεν έκατσα! Ιν ένι κέηζ, ση γιου νεξτ τάιμ ον δε στριτ! Πολύ καλή φάση!

Ανώνυμος είπε...

valte automato piloto k fygame

Reclaim The Streets gia prwti sto ellanta, ante k tou xronou

anoikste myala!!!

Ανώνυμος είπε...

Thn Kuriakh to meshmeri evlepes pantou stous dromoun anthrwpous me podhlata, akoma kai ston Kifisso ton opoio etsi opws ton eida -me neraki mesa tou na trexei- thumithika pos einai potami (!) ... gia street party akousa ta kalutera, epeidh ta akousa mono k den ta eida (distuxws), elpizw twra pou kalokairiazei na to KSANAKANETE....

PLEASE!