Σελίδες

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Free Τibet

[video documentary : 55 min]

***


"Επεισόδιο" από διαδηλωτές στη διάρκεια
της τελετής της "Α"φής της "Φ"λόγας

Update : Οι ακτιβιστές -που είναι μέλη των "reporters without borders"- συνεχίζουν να κρατούνται από τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με το MEGA. Δηλαδή τί θα τους κάνουν; Διαδηλώνουν το αυτονόητο : ότι όλα αυτά είναι μια καλοστημένη παράσταση που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ολυμπιακό ιδεώδες αλλά με τον παγκόσμιο καπιταλισμό αφού οι κινέζοι πολίτες (που παραλαμβάνουν τη δάδα) λαμβάνουν ΜΟΝΟ λογοκκεκριμένη πληροφόρηση (ακόμα και αν αυτό αφορά δορυφορικές τηλεοράσεις ή το internet) ενώ από την άλλη σε ότι αφορά το θέμα του Θιβέτ, εκεί γίνεται της πουτάνας (δείτε το video του bbc στο τέλος). Η επίσημη ελληνική πολιτεία κάνει φυσικά τουμπεκί και κουνάει κινέζικα σημαιάκια (ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεταλαμπάδευση των ιδεωδών της ευγενούς άμιλλας, της ελευθερίας και της ειρήνης) ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ και αυτά με τη σειρά τους σε γενικές γραμμές αποσιωπούν -όσο μπορούν- το γεγονός (καλά για την ΕΡΤ άστο) και μας παρουσιάζουν με σιχαμερό καμάρι τη γυάλινη "μυσταγωγία" της τελετής (σσ. εκτός από τον ΣΚΑΙ). ΡΕΖΙΛΙΚΙ!

11 σχόλια:

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Ωραία photo chaka....!

+ma είπε...

πραγματικά πολύ καλή η φωτό

η υπόθεση αποδεικνύει οτι τα συμφέροντα δεν έχουν σύνορα ούτε χρώμα ούτε πολιτικές πεποιθήσεις

τόσα χρόνια φωνάζουμε για το θιβέτ. τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ λόγω των ολυμπιακών. αλλά δυστυχώς δεν βλέπω κανέναν να συγκινείται

θλίψη και πάλι θλίψη

ορίστε και ένα link
http://www.freetibet.org/

μηνάς

Ανώνυμος είπε...

Καθικια ποστ-μαοικοι!

Που να καειτε στην φλογα της εκεχειριας (εχειν+χειρας= να συγκρατεις τα χερια σου)

Σιγα μην το καταλαβουν!

stassa είπε...

Έτσι που μπήκε στο πλάνο ο αστυφύλαξ, με το καπελάκι στραβά, για μια στιγμή νόμισα οτι ήτανε ο Καλυβάτσης.

Εντάξει, δεν είναι αστεία η ιστορία. Σημείωσε όμως ποιοί είναι οι μεγάλοι oχτροί της Κίνας, που οι "αντικειμενικοί" τους δημοσιογράφοι την έχουν ταράξει στο κράξιμο τα τελευταία χρόνια. ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σαν να λέμε, τα ανθρώπινα δικαιώματα προσωποποιημένα...

Γειά, btw :)

Ανώνυμος είπε...

έπρεπε να του πετάξουν και ρύζι!
Πολύ μου άρεσε ο όρος ποστ-μαοϊκοί!!!

Oneiros είπε...

"Ένα πορπολικό, ρε παιδιά" "Δεν έχει..."

Τους πιθανώς οπλισμένους (στις "μπανάνες") ασφαλίτες με αθλητική περιβολή που ρίξαν κάτω με καρατιές το θιβετιανό και του άρπαξαν τη σημαία, που ακόμα και το BBC προσπάθησε να τους αφαιρέσει απ' τα πλάνα του (σύμφωνα με τη magica) τους πρόσεξε κανείς;

Oneiros είπε...

Btw, οι ακτιβιστές του RSF αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απαγγελία κατηγορίας για προσβολή εθνικών συμβόλων!
Όπως λέμε, ποινικό αδίκημα.
Όπως λέμε, Art Athina...

Sophia είπε...

Ήμουν δίπλα στον ρεπόρτερ του BBC όταν έκανε το επόμενο ρεπορτάζ με τους υπόλοιπους Θιβετιανούς που προβάλαν τα αιτήματά τους αφού πέρασε η πομπή, τουλάχιστον αυτοί το μετέδωσαν, δεν θα πω το ίδιο για τις ελληνικές κάμερες βέβαια, που ήταν αλλού... Επίσης, ξέρετε ότι οι Κινέζοι ζήτησαν να γίνει η τελετή της Αφής χωρίς _καθόλου_ κόσμο και να παραβρίσκονται μόνο >100 διαπιστευμένοι??? Και ο Δήμος πάτησε πόδι και τους είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση (μιλάμε για μια τελετή που είναι ανοικτή στο κοινό και παρακολουθείται πάντα από ένα σωρό κόσμο και που φέτος ταλαιπωρήθηκαν όλοι με μύριους τρόπους) την επόμενη μέρα στην τελετή αδελφοποίησης τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν έξω από το χώρο δεν επετράπη η είσοδος σε αντίθεση με όλα τα ανακοινωθέντα, παρά μόνο στους δημοτικούς συμβούλους και τα κανάλια, σε μια τελετή που κατά παράδοση την παρακολουθούν εκτός από το ευρύ κοινό, και σχολεία!!
Καλό, ε?
;-D

Jigi Art είπε...

Δε τούς αξίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες....
Στις φυλακές δολοφονούν ακόμη και σήμερα καλλιτέχνες του Φαλούν Νταφά...

Ανώνυμος είπε...

Σε κανέναν δεν αξίζουν πλέον οι Ολυμπιακοί αγώνες... Ας τους αλλάξουν τουλάχιστον το όνομα... Universal games ή World Fair Games (Fair από το πανηγύρι, βέβαια,να κάνει και λογοπαίγνιο).

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα γουρούνια την ιδια μούρη έχουν
Ο καλούλης ο Δαλαϊ Λαμα [κατα κόσμον κ. Tenzin Gyatso] υποστήριξε με δημόσιες δηλώσεις τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία συνεργάστηκε στενά η CIA για την πτώση του καθεστώτος στην Πολωνία και για τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι “θρησκευτικές ευαισθησίες” της Δύσης είναι επιλεκτικές. Οι θρησκευτικοί ηγέτες που αγωνίζονται για την ειρήνη ενάντια στην καταπίεση, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ρομέρο στο Σαλβαντόρ, αλλά και μουσουλμάνοι της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, δαιμονοποιούνται.

Free Tibet[??!]


Πέπλος σιωπής καλύπτει την εξόντωση των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ωκεανία. Πλούσιοι πολιτισμοί και παραδόσεις εξαφανίστηκαν και ποδοπατήθηκαν. Λαοί εξολοθρεύτηκαν από όλους αυτούς τους ηγέτες που σήμερα απαιτούν σεβασμό δικαιωμάτων και προστασία του θιβετιανού πολιτισμού. Το Θιβέτ και ο θιβετιανός βουδισμός δεν θα απασχολούσαν τους άγγλους και τους αμερικανούς αν δεν είχαν απέναντί τους την μεγάλη κινεζική επανάσταση του Μάο.

Το Θιβέτ,ήταν μια περιοχή πλήρως υπανάπτυκτη όπου η μόνη αρχή ήταν η προσευχή. Μια φεουδαρχική θεοκρατία βασισμένη στη γεωργία και τη δουλεία. Το 90% του πληθυσμού του ήταν ακτήμονες και δουλοπάροικοι.


Η Chicago Tribune επισημαίνει και δεν διαψεύστηκε ποτέ, ότι η CIA διέθετε ετησίως στον Δαλάι Λάμα 180.000 $, για όλη τη δεκαετία του ’60. Επίσης οργάνωσε το ραδιοσταθμό «Φωνή του Θιβέτ», που εξέπεμπε στη θιβετιανή γλώσσα και χρηματοδοτούνταν από το γραφείο CIA NATIONAL EDOWDMENT for DEMOCRACY.

January 25, 1997, Chicago Tribune “The CIA’s secret war in Tibet.”