Σελίδες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΑNΘEΛΛHNAΣ

Κωλοχώρα. Μεγάααλη κωλοχώρα αυτή που ζούμε.
Το μόνο που μας μένει, είναι αυτός ο ήλιος και αυτές οι παραλίες και αυτά τα βουνά και τα δάση και τα λαγκάδια. Που και αυτά, ανάθεμα αν έχουμε καταλάβει πόσο πολύτιμα είναι και πόσο τυχεροί είμαστε που τα χουμε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, αν είχαν αυτό το φως και αυτό τον ήλιο, θα παρτάραν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, όλοι έξω, reclaim the streets, γλέντια στο ζωολογικό κήπο, μαζικές ρέκλες στην αγορά εκεί στην Πλάκα από κάτω και ο Θεός βοηθός. Δυστυχώς όμως το μυαλό του Έλληνα και η πραγματικότητα μάλλον αγρόν ηγόραζεν ( ή κάτι τέτοιο).

Νομίζω ότι μετά και από την υπόθεση με τον ηθοποιό και τα 50 (για άλλους 100, shame shit) g κόκα πέσαν και οι τελευταίες μάσκες σχετικά με την αξιοπιστία αυτής της πατρίδας, από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις. Και είναι κρίμα ρε γαμώτο γιατί είμαι (ήμουν) με τους αισιόδοξους. Δεν πιάνεις κάποιον με τόση κόκα και τον αφήνεις ελεύθερο. Με προκαλείς. Στη μάπα. Με κοροιδεύεις. Μου λες ότι είμαι μαλάκας. Στα ίσα. Δεν άξιζε να τιμωρηθεί, σε καμία περίπτωση οκ. ΟΛΑ τα ναρκωτικά πρέπει να είναι νόμιμα και ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει. Το σώμα είναι το τελευταίο οχυρό, αν το καλοσκεφτείς μόνο αυτό έχουμε δικό μας. Όμως έτσι όπως έχουν τα πράματα ή όλοι ή κανένας. Ή όλοι μέσα ή όλοι έξω. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να τρέμει με ένα τσιγαρηλίκι στην τσέπη του και ο άλλος να τη βγάζει καθαρή με 50!!!!!!!!!! γραμμάρια κόκα. Επειδή ο Κούγιας λάδωσε την εισαγγελέα και εντάξει το θέμα έληξε. ΟΧΙ το θέμα δεν έχει λήξει. Κάτι τέτοια είναι αφορμή για εξέγερση. Και μάλιστα χωρίς τύψεις. Έτσι και αλλιώς οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν τα σπασμένα. Πιο παλιά τουλάχιστον υπήρχε ένα τακτ. Μέσα για κάνα μήνα και μετά έξω για λόγους υγείας κτλ και στα κρυφά. Να σου πω κάτι? Κανένα πρόβλημα. Η φυλακή είναι δείγμα βαρβαρότητας. Ένας μηνάκος είναι οκ, όχι μια ζωή. Τώρα στα αρχίδια τους. Έξω. Και με τα media να σιγοντάρουν και να χειροκροτούν. Για το δράμα. Του ταλαίπωρου ηθοποιού. Ξεχνώντας τα χιλιάδες πιτσιρίκια και τα βαποράκια, που στιγματίζονται και διαπομπεύονται με τη μάπα φάτσα κάρτα στην κάμερα για λίγο χόρτο ή για κάνα κουμπί. Μας κοροιδεύουν. Πιο ξεδιάντροπα από ποτέ. Παράγουν αμνησία. Νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι. Και μάλλον είμαστε.

NO JUSTICE JUST US
Eίναι μία καλή αφορμή για να δούμε που βρισκόμαστε, όλη αυτή η φάση. Δικαιοσύνη τέλος, το παμε αυτό. Media τέλος, το ξέραμε από καιρό. Εκκλησία σκατά/ διαχρονικό το παραμύθι. Πολιτική? Επίπεδο έκθεση ιδεών δευτέρας λυκείου (με το ζόρι) και γραμμένους μας έχουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Τι άλλο έχει το menu? Στρατός φυσικά, βιτρίνα μεγάλη του τύπου απ έξω κούκλα από μέσα πανούκλα και γενικά κόλλα ότι θέλεις νομίζω οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το νόημα είναι, ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κανένας θεσμός, που να λειτουργεί με κάποια στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Όλα έχουν γαμηθεί και μάλλον δε φαίνεται κάνα φως στο τούνελ (ή μάλλον κάτι βλέπω, αλλά πιο πολύ για το τρένο που ρχεται μοιάζει).

Η πλάκα είναι ότι έχουν στερέψει και οι λύσεις. Μιλάμε φοβερή η εποχή που ζούμε!!
Kατακλυσμός εδώ και τώρα παρακαλώ..

5 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

χαχα : απόγνωση!

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Δανείζομαι μερικούς στίχους του Χάρρυ κλυνν:
"Μας ξεβρακώνουν το μυαλό, μα ξεφτιζίζουνε, στα ίσια βγαίνουν και μας λεν είστε μαλάκες".
Σε μια τέτοια κοινωνία ζούμε, όπου οι απο πάνω νομίζουν πως έχουν να κάνουν με κρετίνους...

MrT είπε...

όχι απλα συμφωνων...επαυξάνω κιόλας...αλλά επέιδή δεν προλαβαίνω...θα επαυξήσω σε λίγο...Τ

agiannis είπε...

Ελλάς η χώρα της διαφθοράς...
Το χειρότερο στην περίπτωση του ηθοποιού είναι οτι την ίδια περίοδο που τον πιάσανε, πιάσανε και κάποιον άλλον με μικρότερη ποσότητα στην κατοχή του αλλα αυτόν επειδή δεν είχε δικηγόρο τον Κούγια τον σπάσανε στο ξύλο για να τους δώσει τον προμηθευτή του.

Inta είπε...

Μα καλά τελικά το αρχίδι το αφήσανε τόσο χύμα ελεύθερο; Ο συγκεκριμένος ηθοποιός με κάνει και ξερνάω γενικότερα.. Στο ΒΗΜΑ διάβαζα για το case και μηδειούσα.. Συμφωνώ με ψαρά. 100%, η λύση ειναι απλά όλεθρος. Αφορμές και δικαιολογίες για να τους καίνε από τα αμάξια μέχρι τις τράπεζες. Πρέπει. Και κάποιος να κατουρήσει στη μάπα τον Κούγια. Εν κάμερΕΙ αν γίνεται..

Ρητορική ερώτηση: Υπάρχουν ακόμα κουμπιά τη σήμερον ημέρα!;