Σελίδες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Το (πρώην) σχολείο μου


Γυρνάω που λες κι εγώ με το ποδηλατάκι μου πίσω προς το σπίτι, περνάω μπροστά απ΄το παλιό μου σχολείο* και βλέπω ότι είναι ανοιχτό. Δεν έχει πια κατάληψη; Είχε λίγες βδομάδες πιο πριν, μετά τη σπάσανε -μάλιστα είχε παίξει και στα κανάλια τότε γιατί άφησαν κάτι ζημιές- ύστερα κάνανε μάθημα 2-3 μέρες και μετά το ξανάκλεισαν. Μέχρι σήμερα προφανώς (βρισκόντουσαν σε διαπραγματεύσεις λέει με τους καθηγητές αλλά δεν τους το παραδίδανε μέχρι την Παρασκευή γιατί θα κάνανε πάρτυ!).

Απ΄έξω -ήταν ήδη μεσημέρι προς απόγευμα- περαστικοί κοιτάνε προς τα μέσα. Κατεβαίνω κι εγώ και μπαίνω και βλέπω αυτό που ειλικρινά αν δεν το είχα δει ο ίδιος ή είχα δει μόνο αυτό που είδα στα ρεπορτάζ των βραδυνών δελτίων δε θα είχα πιστέψει..

Λίγος κόσμος πια είχε μείνει -προφανώς απ΄το πρωί αυτή η ιστορία- αλλά ο λυκειάρχης -που ήταν και δικός μου λυκειάρχης- δεν είχε κουραστεί να καταδικάζει όλος απόγνωση και λυρικό μένος τους πάντες. Είχαν μείνει και μερικοί καθηγητές ακόμα (οι ίδιοι κ αυτοί) που ξεναγούσαν στα αξιοθέατα τους καθυστερημένους δημοσιογράφους και ένας μικρός-μικρός περιφερόμενος θίασος -τύπου παρατράγουδα- από σοκαρισμένους γονείς. Ενδιαφέρον..

Είχα πολύ καιρό να μπω στο σχολείο μου και αν μη τι άλλω μάλλον διάλεξα μια κομβική για την ιστορία του μέρα. Ο λυκειάρχης δεν έχει αλλάξει. Είναι ακόμα ένας φαμφάρας, εθνο-χριστιανός, δεξιός φιλόλογος. Με στόμφο και δραματικότητα. Απ΄αυτούς που τους αρέσει να βγάζουνε πομπώδεις λόγους αλλά εσύ από κάτω λες "πωωωω" και μουντζώνεσαι. Δεινόσαυρος κανονικός αν και καταφέρνει πολλές φορές να γίνεται συμπαθής γιατί τα λέει ωραία. Αλλά τί να το κάνεις;

Είναι αστείο πώς τα φέρνει η ζωή. Ποτέ δε θα είχα φανταστεί ότι θα είχα τη δυνατότητα να τα χώνω στο λυκειάρχη μου με τον τρόπο που το κάνω τώρα. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα..

Αυτός ακούγεται και στο βίντεο. Και αυτά που φαίνονται είναι οι εικόνες ενός σχολείου, ή καλύτερα ενός πρώην σχολείου,του σχολείου μου που κάποιοι (μαθητές-εξωσχολικοί, έλληνες-αλβανοί, κάποιοι-όλοι) προφανώς έκαναν ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ για να το γαμήσουν. Βάλανε πραγματικά τα δυνατά τους. Για την ακρίβεια κατά το κοινόν, τα γάμησαν ΟΛΑ. Μάλλον ήθελαν να αφήσουν κάποιο στίγμα τους και το έκαναν αρκετά σαφώς θα έλεγα..

Και σίγουρα δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, η περιοχή εδώ πέρα είναι σχετικά κυριλέ, ούτε βέβαια τα παιδιά είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ όπως υποστηρίζει ο λυκειάρχης (είναι όμως σίγουρα μεγάλα καθίκια). Απλώς :

Οpen your eyes ή δείτε alter..


*και παλιό σχολείο του πρ. της Δημοκρατίας : 28o & 7o Λύκειο&Γυμνάσιο&Nυχτερινό Αθηνών, Παγκράτι = 800 περίπου μαθητές

Υ.Γ. :
Εδώ το ρεπορτάζ κι εδώ το video του skai.gr

Υ.Γ.1. :
το url που βρίσκεται γραμμένο σε ένα τοίχο είναι αυτό εδώ (γυρισμένο στις γνώριμες περί του σχολείου περιοχές). Cute & sad, isnt it?

Υ.Γ.2.:
Εδώ ένα άλλο (απίστευτο) video (που ανέβηκε μόλις χθες) από το 7ο λύκειο (του περιστερίου αυτή τη φορά) που δέχεται μολότωφ(!!)

Υ.Γ.: και να μην ξεχνιόμαστε..


8 σχόλια:

salepi είπε...

na afhsoun to stigma tous? pou leei ti? oti to sxoleio de 8a ksanaxrhsimopoih8ei gia ena xrono? Megalh magkia! ti na sou pw. O egwismos kai o kompleksismos sto megaleio tou

psarras είπε...

Ωραίο το ρεπορτάζ φίλε!
Καλή φάση οι καταλήψεις, αλλά ειναι περίεργο όταν συμβαίνουν τέτοια.. Το βίντεο με τη μολότωφ στο περιστέρι ΓΑΜΑΕΙ!!

Είδωλο είπε...

Γεια σου παλιε συμμαθητη, αυτο ητανε και μενα το σχολειο μου (για 6 συναπτα ετη)
Ενταξει, τι αλλο περιμεναν?
Η φωνη του Υφαντοπουλου ειναι ολα τα λεφτα παντως!
χαχαχαχα

Τωρα το θεμα σηκωνει αναλυση, απο την μια λεφτα του κρατους (δηλαδη δικα μου και δικα σου διαλυσαν) που ουτως η αλλως δεν πιασανε τοπο (μαθησιακα speaking) γιατι ποτε κανεις δεν χρησιμοποιησε τις εγκαταστασεις κτλ για οποιοδηποτε απο τα μαθηματα (οσο ημουν εγω εκει) αλλοι καρπωθηκανε τους νεους υπολογιστες τοτε και τους πηρανε σπιτακια τους, αλλοι τα ηχοσυστηματα κοκ

Οποτε καλυτερα στο δρομο παρα να στολιζουν σπιτια κ γραφεια δημοσιων υπαλληλων που στην τελικη για μενα δεν καναν ουτε την δουλεια τους σωστα (με εξαιρεση ελαχιστους καθηγητες)

Μail me αν θες blogger φιλε

Tic Tac είπε...

!"Το μονο κοκκινο σχολειο ειναι αυτο που φλεγεται!" (ανωνυμος)

Εξαλλου, οταν εγω βλεπω "βανδαλισμους" σκεφτομαι οτι το λογοτυπο των παιδιων αυτων ειναι "τα σπαω γιατι δεν με προσεξες χωρις να χρειαστει να τα σπασω".

Ποσο ευθυνεσαι, φιλε, εσυ γι αυτο?

Kwlogria είπε...

Άσχετο: Το ξέρεις ότι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγαινε εκεί σχολείο;; :Ρ
Πολύ μαλάκες όλοι. Και αυτοί που το γάμησαν και αυτοί που τους δείχνουν. Από την άλλη, έτσι όπως είναι τα σχολεία στην γαμοΕλλάδα, για σπάσιμο είναι. Απλά, έπρεπε να μαζευτούν όλοι οι γονείς και οι μαθητές όλης της χώρας και να τα σπάνε ένα ένα. Τότε θα έλεγα ΕΥΓΕ!

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

η μιξη στο 5ο λεπτο του video ειναι πολυ καλη....κιπ απ

Chaca-Khan είπε...

σε πληροφορώ ότι το audio είναι σερί και μονοκόματο, όπως ακριβώς συνέβη : λυκειάρχης vs γονείς vs καθηγητές + (chaca-khan)
απλά κοίταξα να ξεκινήσει το audio τότε που ξεκίνησε και έχτισα τα video μέχρι εκεί που τελειώνει

Pitbullina είπε...

πολύ καλό το ρεπορτάζ. Για μας που είμαστε άσχετοι με το σχολείο και τη περιοχή, έδωσες μία ολοκληρωμένη εικόνα. Keep up the good work

Px