Σελίδες

Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Βρέχει φωτιά στην στράτα μου.

Την ώρα που απο τα μέτωπα της φωτιάς έρχονται τα πρώτα καλά μηνύματα , προς απογοήτευση του 99% των δημοσιογράφων, μας αποκαλύπτεται πλέον το μέγεθος της καταστροφής δηλαδή οτι κοινώς πήραμε το μπούλο.
Είναι φυσιολογικό όλοι να νιώθουμε ''οργή'' και ''αγανάκτηση'' αλλα μην κοροιδευόμαστε αυτές είναι εύκολες φανφάρες που ξεστομίζουμε χωρίς ειλικρινα να τις επεξεργαζόμαστε, γιατί εαν δεν βρίσκεσαι στον τόπο που πλήτεται, αν δεν τρέχεις κρατώντας τα παιδιά σου αγκαλιά για να τα σώσεις, εαν δεν δεις το σπίτι σου και τα χωράφια σου και καίγονται τότε είναι καλύτερο απλά να το βουλώνεις και το ίδιο ισχύει και για εμένα.

ΑΛΛΑ

Σε κάποιους ανθρώπους υπερισχύει το συναίσθημα και σε κάποιους άλλους η λογική. Το μεγάλο ερώτημα είναι πιο απο τα δυο έχει κατακερματιστεί περισσότερο τις τελευταίες μέρες. Δηλαδή τι σε πονάει πιο πολύ? σε χτυπάει περισσότερο στο συναίσθημα η νεκρή μητέρα που κρατάει αγκαλιά τα παιδιά της ή σε χτυπάει στην λογική το γεγονός οτι αυτή η κοινωνία, όπως τουλάχιστον εκφράζεται απο τους εκλεγμένους μαλάκες της, προτίθεται να δώσει 6.000 ευρώ αποζημίωση στον πατέρα την ίδια στιγμή που θα ανταμείψει μέχρι και 1.000.000 ευρώ αυτόν που θα ρουφιανέψει τον πρώτο τυχόντα οτι τάχα είναι εμπρηστής τρομοκράτης.
Γιατί είναι πολυ οξύμωρο ρε πούστη μου να βλέπεις απο δορυφόρο την πελλοπόνησο στην κατάσταση που είναι και αντί να κοιτάξεις να δεις τι γίνεται με τους ανθρώπους εκεί κάτω, έστω την ύστατη στιγμή, να αναλώνεσαι σε σενάρια συνομοσίας.
Ακόμα πιο hardcore είναι να ακούς τον καρασνομπ άγγλο δημοσιογράφο στο EuroNews να αναφέρεται στον τόπο σου, να σου δείχνει τους θανάτους να σου δείχνει την απόγνωση και να σου λέει πως η κυβέρνηση πιστεύει πως υπάρχει ένα σκοτεινό σχέδιο εξώντωσης της χώρας, πως υπάρχουν τρομοκράτες πισω απο αυτό και να καταλήγει με ένα τελευταίο υπερ-κυνικό σχόλιακι οτι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 3 ηλικιώμένοι και 2 μικρά παιδιά, και μετά σιωπή 5 δευτερολέπτων για να το χωνέψεις.
Σε πονάει πιο πολύ το ότι 64 τουλάχιστον άτομα πεθάναν με τον χειρότερο ίσως τρόπο που μπορείς να φανταστείς, ή οτι την ίδια στιγμή 300 ερυθροσταυρίτες με εξοπλισμό έτοιμοι να βοηθήσουν λαμβάναν το μηνυμα απο τις αρχές οτι δεν τους χρειάζονται. Δεν σε πονάει γαμώ την πουτάνα μου την στιγμή που προσπαθείς να περισώσεις ότι έχει μείνει να σου σκάει μηνυμα στο κινητο ''Είμαι ο ταδε υποψήφιος για το τάδε κόμμα, παρακαλώ ψηφίστε με στις εκλογές''. Αυτό σε χτυπάει στην λογική ή στο συναίσθημα???????????
Εν τέλει τι σου τη δίνει περισσότερο, αυτό που έγινε ή αυτό που άρχισε να γίνεται απο τώρα, τώρα που προσπαθούν να μας πείσουν πως ο αέρας είναι μια οντότητα με βούληση και στρατηγικές ικανότητες, πως η φωτιά είναι ύποπτη όταν μεταδίδεται, πως ο μπάχαλος είναι και αναρχικός είναι και εμπρηστής, πως τίθεται σε ισχύ ο αντιτρομοκρατικός νόμος, πως σαν καλός έλληνας που είσαι πρέπει να συστρατευθείς να δείξεις συναίνεση, ομοψυχία και να ψηφίσεις μια ισχυρή κυβέρνηση που θα ξεπεράσει την κρίση?
Αυτά τα λίγα...........


Υ.Γ
ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

prosupografw pros8etontas: autoi oi malakes einai ekei panw giati tous psifizei peripou to 80% tou plu8ismou......Autos pou tou kahke to spiti einai polu pi8ano na tous ksanapsifisei gia na tou diorisoun to paidi sto dimosio. Kai auto einai to pio lupiro ap'ola....

Βερενίκη είπε...

Παιδιά ας μην το ψάχνουμε περισσότερο.Αναγκαστικά θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους πληγέντες διότι δεν έχουν άλλη επιλογή.Δεν πιστεύω πως η πλειοψηφία των πολιτικών έχει ευαισθησίες.Απο αναισθησίες, δόξα το θεό, ξεχυλίζουν!

Ανώνυμος είπε...

Einai gegonos oti ftaiei o malakas o aeros pou arxise na fusaei apo oles tis meries, otan kata la8os eskasan ta koukounaria apo th zesth....

Ανώνυμος είπε...

Εμείς είμαστε η ασύμμετρη απειλή.

Με πολύ λίγα μέσα (μόνο μια ψήφο!) μπορούμε να πετύχουμε μεγάλο χτύπημα στον δικομματισμό.

Πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους πόσο σημαντικό είναι να ΜΗΝ ρίξουν λευκό.

thebigbip είπε...

tha protimousa na kaigotane i athina etsi opws einai mia kanoniki mera tou avgoustou,ksekinontas apo tin plateia monasthrakiou hahahahahaha evil evil evil

Ανώνυμος είπε...

Και τα δύο, το πριν και το μετά είναι διαφορετικές όψεις του ίδιου (κάλπικου νομίσματος)...........
Ναι, ψηφίσουμε δεν ψηφίσουμε τώρα ......
(Από σύνθημα σε τοίχο "αν στις εκλογές γινόταν ποτέ κάτι θα ήταν απαγορευμένες" περίπου)

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ προσβλητικό, τη στιγμή που το δημόσιο χρέος μας είναι πάνω από το 100% του ΑΕΠ, να μοιράζονται λεφτά με τον τρόπο που μοιράζονται αυτές τις μέρες μόνο και μόνο για έναν λόγο: ψήφους, ψήφους, ψήφους.

www.tikanoumetora.blogspot.com

friday είπε...

lmao@Υ.Γ.