Σελίδες

Τρίτη 21 Μαρτίου 2006

ΨYXEΔEΛEIA ΣTO AΣTYNOMIKO TMHMA

Πριν από λίγες μέρες ύστερα από μια εξαντλητική πτήση στον αττικό ουρανό προσγειώθηκα απότομα στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου για τη διαδικασία

ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ PART 2 (ζα)

Dope
Guns
Fucking in the streets
Revolution
Κάθε μου επίσκεψη σε αστυνομικό τμήμα συνοδεύεται από το όραμα μιας γνήσιας παρόρμησης βίαιου αφοπλισμού των αστυνομικών που το απαρτίζουν, ξεγύμνωμά τους, σπάσιμο των γραφείων και σχίσιμο του αρχείου, εν μέσω διονυσιακών οργίων και διαπεραστικών κραυγών από το σαλεμένο όχλο, που φαινομενικά αναίτια παραδίδει στις φλόγες την μπατσοφωλιά..

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όμως. Έτσι όπως ο δρόμος για τον παράδεισο περνάει μέσα από νηστεία, σεξουαλική αποχή και αγάπη ακόμα και προς τον εχθρό, έτσι και ο δρόμος για την Ταυλάνδη περνά μέσα από αυτό το αστυνομικό τμήμα. Για αυτό βγάλε το σκασμό, ακολούθα τις οδηγίες και πάρε νούμερο προταιρεότητας όσο ακόμα υπάρχουν..
Ωρα 11:30
Νούμερο 63
Καθόλου άσχημα

"Ποιο νούμερο είναι μέσα";
"Το 37"
"Ααα, πολύ ωραία"!
Απαγορεύεται το κάπνισμα.
Δεν καπνίζω.
Πάρτε νούμερο προταιρεότητας.
Πήρα.
Συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνετε υπεύθυνα, ότι δεν είστε κλέφτης, υπόδικος, παραχαράκτης ή λιποτάκτης.
Χα!! Αυτό το είχα κάνει την προηγούμενη φορά.. you suckers!!
"Kαι πάνω από όλα να γνωρίζετε, ότι για κάθε 30 νούμερα αντιστοιχούν 4 ώρες αναμονής."
"....;;;"

H μασχάλη μου τώρα αρχίζει και ιδρώνει και βίαιες σκέψεις μου ξαναγεμίζουν το μυαλό, πάνω που είχα καταφέρει να τις αποβάλλω, όμως μέσα σε μία εκτυφλωτική λάμψη δέχομαι τη φώτιση..
"ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ"!!

Την προηγούμενη φορά που είχα έρθει για διαβατήριο κι ενώ ήμουν στο φωτογραφειο, είχα απορροφηθεί τελείως από την ιδιότυπη διαδικασία photoshop από την οποία πέρασε η φωτογραφία μου, μέσω της οποίας συνειδητοποίησα την όλη γελειότητα- υποκρισία του νέου συστήματος γαμωφωτογράφησης. Εκεί ο φωτογράφος αφαίρεσε όλη τη γιαλάδα από το πρόσωπό μου, ίσιωσε τους ώμους και έσβυσε τσουλούφια από το μέτωπο, κάνοντας με προς στιγμήν να αισθάνομαι σαν κάποιο ανερχόμενο top model από την Καλιφόρνια λίγο πριν βγει εξώφυλλο στο Penthouse.. Μέσα σε αυτό το φωτογραφείο, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ξέχασα το βιβλίο, που λίγο πριν είχα αγοράσει από την "Πρωτοπωρία".

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος χαβαλές, από το να διαβάζεις Τομ Ρόμπινς, περιμένοντας να βγάλεις διαβατήριο στην αίθουσα αναμονής ενός αστυνομικού τμήματος, που όσο την παρατηρείς τόσο πιο πολύ με πειραματικό σωλήνα μπιχεβιοριστή επιστήμονα μοιάζει.

Μύγες Τσε Τσε τσιμπάνε φρικαρισμένους πολίτες, που από την πολύ φρίκη διαβάζουν τον "Πειρασμό της αθωότητας" των εκδόσεων Αστάρτη ανάποδα. Φαράγγια της Άγριας Αμερικάνικης Δύσης διασχίζονται από μαμάδες με παιδικά καροτσάκια, που επειδή έχουν κάνει 3 χρόνια στη Γερμανία, νομίζουν ότι θα βγει ο μπάτσος από το γραφείο του και θα τις πάρει από το χεράκι παρακάμπτωντας για χάρη τους τη σειρά.
Φακιδομύτισες σερβιτόρες συναναστρέφονται ευγενέστατους μεσήλικες, που στην αρχή χαμογελάνε σε όλους και λένε και τα αστειάκια τους, ύστερα από 1 ώρα όμως αναμονής το καίνε τελείως, αποδίδοντας μεγαλόφωνα την όλη αναμονή στην ανεξέλεκτη είσοδο λαθρομεταναστών από την Αλβανία στις αρχές της δεκαετίας του 90 επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
Όπως πάντα την ισορροπία διατηρούν μία φωτομοντέλα μουνάρα, που καβάλα σε έναν ιπποπόταμο, μου ζητάει το στυλό μου, για να γράψει τη διεύθυνση του studio όπου αύριο έχει φωτογράφηση και μια New Age γκόμενα που στεναχωριέται (και μαζί της κι εγώ) όταν αρχίζει και συνειδητοποιεί, πως με αυτό το ρυθμό εξυπηρέτησης (που σε καμία περίπτωση δεν εναρμονίζεται με τον παγκόσμιο ρυθμό), ενδεχομένως και να χάσει την πτήση της για Ινδία που απογειώνεται σε 10 μέρες..

Όταν ήμουν πιο μικρός τα θεατρικά σκιτσάκια που σατίριζαν τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες με κουράζαν και τα θεωρούσα γκρινιάρικα, ανυπόμονα και λίγο στερεοτυπικά. Σήμερα όμως ύστερα από 5 ώρες αναμονής στη ζούγκλα και λίγο πριν διασχίσω την πόρτα του τμήματος έκδοσης διαβατηρίων, με το "Everything" της Βίσση να ακούγεται από μέσα στο διαπασών... αναθεωρώ.


Υ.Γ
1) Προς bloggers, μεταbloggers, νεοbloggers και μη bloggers:
Βγάλτε τα διαβατήριά σας ΤΩΡΑ. Μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή. Όπωςκαιδήποτε να έχετε μαζί σας εφημερίδα, περιοδικό ή βιβλίο. Και κρατάτε και 8 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν δύο διπλά εσπρέσο, ένα μπουκαλάκι νερό και δύο τυρόπιτες από το διπλανο καφέ.. πιστέψτε με θα σας χρειαστούν και θα σας σώσουν τη ζωή..
2) Προς τους εμπνευστές του νέου συστήματος έκδοσης διαβατηρίων:
ΓΑΜΙΕΣΤΕ!! Αν είστε άντρες θα σας ευνουχίσουμε και αν είστε γυναίκες θα σας στείλουμε ισόβια εξορία στην θύρα 7 να κάνετε παρέα με τον Τσουκαλά..
3) Επιστροφή της έκδοσης διαβατηρίων στα ΚΕΠ.. ΤΩΡΑ

9 σχόλια:

Jamella είπε...

* ελπιζω να μην μυριζε η μασχαλη σου
** οχι οτι εγω σιχαινομαι, ο ρομπινς ειναι καπως ευαισθητος σε τετοια και τον ειχες υπο μαλης, επομενως..
*** φωτοσοπ? ειπες φωτοσοπ? εχουν φωτοσοπ αυτοι εκει περα και κανουν ρετους? εγω τι κανω εδω? μαμα, μπαμπα, βρηκα τι θα γινω αμα μεγαλωσω!

averel είπε...

Νομιζα πως κατειχα το προνομιο της πιο σουρεαλιστικης αναγνωσης Ρομπινς, με φακο σε μια σκοπια σε ενα στρατοπεδο καπου στην Ελλαδα. Τελικα αναθεωρω. Εισαι ο 57ος που αναφερει αυτη τη φρικτη γραφειοκρατεια με τα διαβατηρια και αρχιζω να ανησυχω...

Oneiros είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος χαβαλές, από το να διαβάζεις Τομ Ρόμπινς, περιμένοντας να βγάλεις διαβατήριο στην αίθουσα αναμονής ενός αστυνομικού τμήματος, που όσο την παρατηρείς τόσο πιο πολύ με πειραματικό σωλήνα μπιχεβιοριστή επιστήμονα μοιάζει.

Σωστός, το καλύτερο σύστημα για να βγαίνεις απ' αυτές τις διαδικασίες αλώβητος: το βλέπεις σαν virtual reality - θέατρο του παραλόγου - κοινωνιολογικό πείραμα - adventure game.

Λέει επίσης να έχεις μαζί mp3-όφωνο με φευγάτη μουσική και έξτρα μπαταρίες, smartphone φορτωμένο με μπόλικα e-βιβλία, και σάκο με αναλώσιμα σε περίπτωση που καθυστερήσει η διαδικασία πέραν του αναμενόμενου.

Για όσους δεν βγάλανε ακόμα διαβατήριο, see also: Για-βατήριο γραφειοκρατία

Kyrios Elefantas είπε...

πάνε οι καλές εποχες που τους άντρες τους ευνουχίζαμε και τις γυναίκες τις σέρναμε απο τα μαλλιά

Jamella είπε...

ασε κατω τα μαλλακια μου, ειναι ντεκαπαρισμενα, ουστ

Chaca-Khan είπε...

Γαμώ

Ανώνυμος είπε...

Sudoku, ipod, περνάει η ώρα. 4 επισκέψεις στο σύνολο, σε προξενείο. :(

Ανώνυμος είπε...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΩ , Η ΜΑΛΛΟΝ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜ ΡΟΜΠΙΝΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΕΓΩ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ