Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2006

ΠOTE ΘA ΓINEI EΔΩ THΣ ΓAΛΛIAΣ; ΠOTE

Υποκινημένος από το πνεύμα της Γαλλίας και με τα ΜΜΕ να μου τα χουν πρήξει, για το νέο "Μαη του 68" που ψήνεται, αποφάσισα να πάω στο "πανεκπαιδευτικό" συλλαλητήριο, προκειμένου να συμπεράνω από κοντά, κατά πόσο είναι δυνατόν, έστω και στο ελάχιστο, το πιο δυναμικό κομμάτι τις ελληνικής νεολαίας- οι φοιτητές- (λέμε και καμιά βλακεία να περάσει η ώρα) να επηρεαστεί και να δημιουργήσει παρόμοιες καταστάσεις στην Ελλάδα. Συμπέρασμα...;
Oι πορείες έχουν καταντήσει πολύ βαρετές. Η σημερινή δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ίδιες φάτσες, ίδια αιτήματα, ίδια συνθήματα, ίδια αισθητική, πλήρης έλλειψη φαντασίας, κοινοτυπία, καθοδήγηση, μούγγα.. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ίσως και να έπρεπε να σταματήσουν, να απαγορευτούν. Ίσως με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν κάποια γνησιότητα, λίγη ένταση και λίγο σασπένς σαν και αυτό που προσφέρει η γλυκιά αίσθηση του απαγορευμένου.. Όποιος έχει διαλογιστεί πάνω από την κατσαρόλα με τη μακαρονάδα, την ώρα που σφραγίζοντας το καπάκι, το βραστό νερό πετάγεται έξω καυτό και κάνοντας θόρυβο, φαντάζομαι ότι καταλαβαίνει τι εννοώ..

Έχω πλέον παρατηρήσει, ότι σε κάθε πορεία το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της , το πιο όμορφο- σπινθιροβόλο- ελεύθερο δεν θα το βρεις κάτω από μεγάλα πανό. Όχι, εκεί συνήθως βλέπεις φανατισμένα, άγρια βλέμματα στρατιωτών, που κάνουν και λένε, ό,τι τους λέει μια ντουντούκα.. Οι άλλο (οι δικοί μας) περιφέρονται άσκοπα στο χώρο, μέχρι να βρουν ένα μπλοκ που να παίζει λίγο fun, λίγη χαρά, κάνα γκομενάκι, αλλά κυρίως που να είναι φρέσκο και να μην καπελώνεται από κανέναν.. και κει αράζουν. Ε, ή που όλοι αυτοί θα τους γράψουν όλους στα arxedia (media) τους και θα μετατρέψουν τις πορείες σε παρτάρες ή καλύτερα να πάμε όλοι στα σπίτια μας και να αφήσουμε τη φάση να την κάνουν τα παιδιά μας ή τα παιδιά των παιδιών μας ή τα παιδιά των παιδιών των παιδιών μας ή τα παιδιά των παιδιών των παιδιών των παιδιών μας!

Έχω την αίσθηση, ότι πλέον η συλλογική αντίδραση πρέπει να πάρει μία νέα μορφή. Είτε πανηγυρική- καρναβαλική τίγκα χιουμοριστική πρέπει να είναι, είτε εντελώς βίαια εξεγερτική σε σημείο που να τα γαμήσει όλα. Διαφορετικά καλύτερα να κλείσουμε το στόμα μας και να το ρίξουμε στο διαλογισμό ή σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό.. Μόνο έτσι αλλάζει το πράμα. Όλα τα άλλα είναι για τον πούτσο καβάλα και εξυπηρετούν μονάχα κομματικές σκοπιμότητες

Τα πάντα έχουν καταρρεύσει. Τίποτα δεν ισχύει κοινωνικά.
Στο εξαιρετικά κρίσιμο, επικίνδυνο και κορεσμένο σημείο στο οποίο έχει φτάσει η ανθρωπότητα σε όλα τα επίπεδα (πολιτική, διανόηση, θρησκεία, περιβάλλον, φιλοσοφία και βάλε), ο κόσμος οφείλει να διαδηλώνει την αμφισβήτηση του απέναντι σε αυτή την κατάσταση και όχι να απαιτεί τη μεγαλύτερη ενσωμάτωσή του από το σύστημα.
Κάποιοι λένε, ότι τα αιτήματα των διαδηλωτών δεν ικανοποιούνται, γιατί δεν κατεβαίνει αρκετός κόσμος στους δρόμους για να τα υποστηρίξει. Αν κάποια στιγμή κατεβούμε 500.000 κόσμος στα Προπύλαια και το μόνο που καταφέρουμε να πάρουμε είναι 8% αύξηση στο μισθό μας και τη δέσμευση ότι δε θα δημιουργηθούνε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ε... τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


Επιστρέφοντας στα της σημερινής πορείας, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εμπνευστές της εξαιρετικής ιδέας, να διασπαστεί μία πορεία 1000 ατόμων (;) (δεν τα πάω καλά με τα νούμερα) στα 3 (!!!) στέλνοντας 200 στη βουλή, 200 στο υπουργείο παιδείας, καμιά 50ρια στη συμβολή Σύνταγμα με Μητροπόλεως και ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους σπίτια τους. Η κίνηση αυτή πραγματικά περικύκλωσε το κράτος και μπέρδεψε τις δυνάμεις καταστολής τόσο πολύ, που πραγματικά δεν ήξεραν σε πιο από τα 3 stages να πιούνε τον καφέ τους..


9 σχόλια:

Kyrios Elefantas είπε...

ποσο πολυ ταυτίζομαι

Ανώνυμος είπε...

Einai olofanero oti o kosmos dipsa gia enan neo mai tou 68. Kai den milw mono gia tous ellines i gia ta media alla kai gia tous idious tous gallous. Dustuhws to zitima einai politiko opws kai stis perissoteres fores. Oso i aristera den pairnei thesi (kai milw gia ti gallia pou zw ta drwmena) me protaseis kai enallaktikes tha sunehisoume na katevainoume stous dromous nomizodas oti summetehoume se kati metaxu karnavaliou kai poreias, me ena sholiko kinima fanatismeno alla amfivolws enimerwmeno, me diaforous tupakous pou tha epwfelithoun tis genikoteris edassis kai tha provoun se vandalismous, me grafikous epanastatimenous sundikalistes pou opws polu kala aneferes exupiretoun kommatikes skopimotites. As katevoun oloi autoi den peirazei...kathe istoriko gegonos ehei kai ta melana tou simeia, alla egw thelw tin epomeni fora na presveuw mia protasi pou mehri simera proerhotan apo to hwro tis aristeras, oso auti tha einai apousa oi logoi pou tha katevainw tha einai mallon dimosiografikoi kai perissotero gomenikoi.

Ανώνυμος είπε...

έχουμε καταντήσει φλωροαμερικανάκια
Όσο για έναν Αθηναίο που κυκλοφορεί πολύ στην blogόσφαιρα και υποστηρίζει τη Δ.Α.Π του απαντώ πως οι δαπίτες με έκβιάζουν πως αν δεν τους ψηφήσω ,όσο θα είναι πάνω η νέα δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνω ποτέ μαθηματικός.

Chaca-Khan είπε...

κ εγώ ταυτίζομαι τόοοοοοοσο πολύ (γι αυτό είμαστε και contributors;)

Chaca-Khan είπε...

(φοιτητικο;)

Kyrios Elefantas είπε...

(site?)

Ανώνυμος είπε...

http://www.tsiou.org/manu/?p=33
(αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει)

psarras είπε...

Φίλε Sebastian, just join us..

Ανώνυμος είπε...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » »