Σελίδες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2005

Παράγουν τα Media κοινωνικό νόημα ?

Πράσινο
Κόκκινο
Μπλε
Κίτρινο

Ακολουθεί μια είδηση που συμπυκνώνει με ωραίο τρόπο μια άλλου τύπου προβληματική γύρω από τα Media :

Ο εξ αριστερών εικονιζόμενος ποδηλάτης, είναι ένας άτυχος και κινέζος ποδηλάτης που έπεσε από το ποδήλατό του εξαιτίας μιας λακούβας στο δρόμο.Ο φωτογράφος της "Beijing Youth Daily" κατηγορήθηκε ότι την έστησε δίπλα στην τρύπα περιμένοντας κάποιον να πέσει αντί να τον σώσει. Ο φωτογράφος απάντησε : "ναι αλλά τώρα που το θέμα δημοσιοποιήθηκε η κυβέρνηση θα κλείσει την τρύπα και θα σωθούν και άλλοι άνθρωποι που θα έπεφταν, ενώ εγώ θα έσωνα απλά μόνο έναν" (Boing Boing)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Λ Ο Σ Ω Σ Τ Ο Σ ο Φωτογράφος!

psarras είπε...

Tα πάντα παράγουν κοινωνικό νόημα.. Από κει και πέρα, η απάντηση του φωτογράφου αποτελεί την κλασσική παπαριά, που πιπιλάνε οι κάθε λογής δημοσιοασχολούντες περί "δημοσίου συμφέροντος", "ενημέρωση της κοινής γνώμης" κτλ, προκειμένου να κρύψουν ή να δικαιολογήσουν την προσωπική τους ματαιοδοξία, ατυχηματολαγνία και γενικά τη μαλακία που τους δέρνει! Εν κατακλείδη έχω καταλήξει, ότι είναι καλύτερο να βοηθάς τον έναν που βρίσκεται μπροστά σου αυτήν τη στιγμή, από ότι τους πολλούς γενικά και αόριστα.. οι πολλοί δεν υπάρχουν, χρησιμοποιούνται μόνο ως δικαιολογία ή άλλοθι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε psarra, ώπααα...ανοίγεις μεγάλο...! Ο τύπος σιγά που ήθελε να βοηθήσει τους πολλούς. Το κομμάτι του έκανε ο άνθρωπας αλλά... πολιτική πράξη δεν είναι και αυτή? So...

Kyrios Elefantas είπε...

αν όλη η ανθρωπότητα έτρωγε φουντούκια σε καθημερινή βάση τότε όλα αυτά δεν θα μας προβληματιζαν. Δεν κανω πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς λοιπόν που δεν...

thebigbip είπε...

nai paragoun

Ο Φοβερός είπε...

:o :o :o
GIa gelia i fotografia - alla lipame ton tipo pou pefti...