Σελίδες

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2005

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ FNAC

Μου αρέσουν οι δεξιώσεις, τα εγκαίνια και τα λοιπά κοσμικά για 2 λόγους: α) free μπουφές και β) free bar..
Πέρυσι τέτοια εποχή βρέθηκα από σπόντα στη γαλλική πρεσβεία. Ύστερα από 6 Gin Tonic, νόμιζα ότι βρισκόμουν σε βενετσιάνικο μπουρδέλο του μεσοπολέμου.. Τέτοια πολυτέλεια, τέτοιο χαλάρωμα των ηθών..!
Στα μέσα της χρονιάς βρέθηκα στο ξενοδοχείο Plaza για δεξίωση γάμου. Γέμισα το πιάτο μου με ένα μωσαικό φαγώσιμων χρωμάτων ύψους 5 δάχτυλα από την επιφάνεια του τραπεζιού.. Δεν το κάνω από αντίδραση, απλώς νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό.
Έτσι και χθες από σπόντα πάλι παρεβρέθηκα στα εγκαίνια του fnac μαζί με την φίλη μου την Ιωσηφίνα, η οποία είναι η μόνιμη συνοδός μου σε κάτι τέτοια κουφά.. με εξαίρεση ίσως ένα metal party το προ προηγούμενο Σάββατο, που ήμουνα με το Βαρνάβα.
Το κτήριο ''Τhe Mall" μοιάζει με ένα τεράστιο ρομπότ στο κέντρο μιας περιοχής, που θυμίζει δοκιμαστικό σωλήνα χημικού εργαστηρίου... υπό κατασκευή. Δεν υπάρχει ως οντότητα. Και το fnac δε λέει κάτι. Το καπιταλιστικό όνειρο είναι, στριμωγμένο κατά τρόπο τέτοιο όπως στριμώχνονται τα γουρουνάκια στο βιντεάκι "The Meatrix"... Πάρε κάνα κινητό από δώ, πάρε λίγο Κοέλιο από κει, παίξε κάνα videogame, άκου λίγη μουσική, τράβα και καμιά μαλακία στην τουαλέτα άμα γουστάρεις..
Η Πένυ Ζούνη επανέλαβε αυθόρμητα για εκατοστή φορά, τα λόγια που εντελώς αυθόρμητα έγραφε και στην πρόσκληση "Είμαστε τόσο χαλαροί εδώ, τόσο άνετα...". Εκείνη η τύπισσα με το μαύρο σκελετό γιαλιών, που μετά τα βραβεία Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ως η νέα ελπίδα- περσόνα του ελληνικού ποιοτικού τραγουδιού, τραγούδησε την κομματάρα της "ζαμπόν", και μας έστειλε για βρούβες όταν ευχήθηκε "οικονομική ευρωστία για να μπορεί ο κόσμος να ψωνίζει"! Στο τρίτο ποτήρι σαμπάνιας άκουσα τη Χαρούλα Αλεξίου, να μιλάει για τη χώρα που μαστίζεται από την πειρατεία και για λίγο αισθάνθηκα κάτοικος Καραιβικής, εκεί γύρω στον 16 αιώνα. Πάλι καλά δηλαδή που δεν έπινα και ρούμι.
Όλοι αυτοί είναι βαρετοί τύποι, που γρήγορα τους βαριέσαι.. Οι πιο ωραίες φιγούρες για άλλη μία φορά ήταν oι άνθρωποι του catering. Ωραίες παρουσίες με γιλέκα, από 25 ως 65 μου γέμιζαν το ποτήρι με γαλλική σαμπάνια και την ίδια στιγμή οι ίδιες φιγούρες περνούσαν σε δίσκους σολωμούς, σπαράγγια, παρμεζάνες, ντολμαδάκια και γλυκά. Αυτοί είναι οι δικοί μου άνθρωποι, τους σέβομαι και τους αγαπάω. Γουστάρω να τους λέω ευχαριστώ κάθε φορά που μου προσφέρουν ένα σπαράγγι. Και είναι ωραίοι, γιατί αν τους φερθείς σωστά σαν ίσος προς ίσο, θα σου κλείσουν το μάτι και θα σου ανοίξουν εκείνη την πόρτα που οδηγεί απ ευθείας στην αποδόμηση της εικόνας. Τίποτα από όλα αυτά τριγύρω σου δεν ισχύει, είναι όλα βιτρίνα, μοντάζ, απάτη και όλα αυτά τα φανταχτερά φιλοσοφημένα μηνύματα δε σημαίνουν τίποτα, το νόημά τους καταργείται αυτόματως από την ίδια τη διαδικασία που τα γέννησε, τη διαφήμιση για την κατανάλωση.
Αυτοί οι άνθρωποι μας οδήγησαν πίσω από τον καθρέφτη, εκεί που απαγορεύεται η είσοδος, μα επιτρέπεται το κάπνισμα. Ένας σκληρός, χοντρός τύπος χώριζε άθελά του δύο κόσμους ανοιγοκλείνοντας νευρικά μία πράσινη πόρτα. Πίσω από αυτή οι σερβιτόροι πίναν τις σαμπάνιες, που άφηναν οι πελάτες, αντάλλαζαν γρήγορες τζούρες ο ένας με τον άλλον και με πληροφόρησαν ότι αυτό το πράσινο μεσα στην παρμεζάνα, μπορει να είναι και τσουκνίδα!!
Τέλος πάντων η ουσία είναι, ότι όσο μας καλούνε εμείς θα πηγαίνουμε, γιατί γουστάρουμε μπουφέ και μπαρ, μπουφέ και μπαρ.. "Κι εκεί, στην τουαλέτα του τέρατος, ανάμεσα σε καπνούς και ούρα, μεθυσμένους μεγαλοβιομήχανους και εκπορνευόμενα μοντέλα, γύρω από πεταμένες τράπουλες και χρησιμοποιημένες σύρηγγες, η Ιωσηφίνα έβγαλε το bar code του κλεμμένου βιβλίου ψυχολογίας... όταν κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις άψογα, ψιθύρισε και τη σκαπούλαρε τρικλίζοντας παρέα με τον Psarra, προς το bios, όπου οι "Cocorosie" κάναν και γαμώ τις συναυλίες.."

13 σχόλια:

Idάκι είπε...

Δεν είσαι ο μόνος που ξέρει το μυστικό των ανθρώπων του catering ;)

μετά από τόσα εγκαίνια/τραπέζια/γιορτές στα ΒΠ

μετά από τόσες χιλιάδες κοινοτοπίες που ξεστομίστηκαν

μετά από τόσες ξινισμένες botox μούρες που δεν καταδέχονται να πουν ευχαριστώ

τους θαυμάζω απεριόριστα που όχι μόνο διατηρούν το χιούμορ τους, αλλά σου φτιάχνουν και τη βραδιά - αρκεί να δηλώσεις συνένοχος στο "έγκλημα" (βαρέθηκα_να_σκοντάφτω_στους_ρητορικούς_σας)

averel είπε...

xa kalo.
Φανταζεσαι να σταματουσαν τη φιλη σου στην πορτα μεσα στο γενικο κλιμα αποθεωσης και να της ελεγαν: "Συγχαρητηρια ειστε η πρωτη που κλεβετε τοσο ανετα απο το τοσο ανετο πολυκαταστημα μας στην Ελλαδα. Κερδισατε δωρεαν εγγραφη στη λιστα μελων του FNAC και τη μασκαρα της Πεμυς Ζουνη. ΓΙΟΥΧΟΥ."
Παρασυρθηκα.

Chaca-Khan είπε...

Zήτωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!

Gourouna είπε...

Καλέ, ο μόνος λόγος που θα πήγαινα σε αυτό το μπουρδέλο είναι τα σπαράγγια.

...και δε μου είπε κανείς τίποτα!

Πέμυ λέγεται γλυκό μου η γυναίκα. Με Μ, όπως λέμε Γουρούνα.

φιλουνιλακάκια πολλά!

freeaction είπε...

Ο υπερ-καταναλωτισμός ασθένεια της εποχής, είναι αυτός που θα οδηγήσει σε κρίση την παγκόσμια οικονομία. Το οικονομικό σύστημα έχει την δομή του παιχνιδιού αεροπλανάκι η αλλιώς πυραμίδα.
Κάποια στιγμή το κεφάλαιο θα κορεστεί….

Ανώνυμος είπε...

πού ναι η μπάλα
οε οοοοο
πού ναι η μπάλα

τρελαινομαι αι αι αι
ΦΑΣΗ ΛΕΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Oέ οέ
Οέ οέ
πρωτάθλημα
μες στο παλέ...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στο fnac δεν ειδα και κατι το πρωτοτυπο και το πρωτοποριακο.Το THE MALL δεν μπορω να πω...ειναι απλα ο ναος του υπρκαταναλωτισμου σε ολο του το μεγεθος με πολυχρωμα φωτακια να φτιαχνουν τη καταληλη ατμοσφαιρα της μαζοποιημενης Εβραιο-ποιησης.

Chaca-Khan είπε...

ebraio-ποιησης..??
με στέλνεις, με στέλνεις, με παρασέρνεις
γκοοοοοοοολ!!!!

Chaca-Khan είπε...

na sas pw..
ti zori trabate simera??
ti thelete apo mena???
klaiw - klaiw - klaiw
(λαμπερά κ αστραφτερά)

Ανώνυμος είπε...

Φιλοσοφίας ήταν το βιβλίο , όχι ψυχολογίας όχι όχι.
Κάποτε θα μπω και γω σε αυτό το μπλογκ να βάλω μία τάξη, δύο χεράκια γυναικεία, και ένα παστρικό συγύρισμα. θα σας μπαλώσω και τις κάλτσες. Aurevoir.

Kyrios Elefantas είπε...

fash h Iwshfina

javapapo είπε...

πολύ καλό το ποστ....ή 'πες τα μεγάλε'.

H δικη μου εμπειρια με το FNAC ήταν μιση ωρα να περιμενω για να ρωτησω κατι απλό...πωλητές στα @@ τους και γενικά ενα...χαλαρό μπάχαλο! Πολυ Γαλλικό λοιπόν γαλλικο τα γούστα μου...κρα..κρα