Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2005

Serius Phrases vol2

Serius Phrases vol2

-Τι έχεις γιάννη μου?

-Τι είχα πάντα?

Χμμ,μπροστά μας έχουμε ένα διαμάντι λαικής σοφίας και διορατικότητας σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που σε κάνει να αναρωτιέσαι εαν θα ήταν καλλίτερα η γιαγιά σου να αφήσει τα τηγάνια και να καταπιαστεί με τις κοσμικές 10-διάστατες υπερχορδές, και αυτο γιατί μέσα στην παραπάνω φράση κρύβονται όλοι οι φυσικόι νόμοι της θερμόδυναμικής,που ουσιαστικά διέπουν και κατευθήνουν την πορεία ολόκληρου του σύμπαντος απο την αρχή μέχρι και το τέλος του.
Ο Γιάννης μας αποκαλύπτει απέρριτα πως ό,τι και αν έχει τώρα το είχε χθές,και προχθές και πριν απο 10 χρόνια, στην ουσία ο χρόνος δεν παιζει κανένα ρόλο στην απάντηση του γι'αυτό και χρησιμοποιεί την λέξη ( πάντα ), λέξη που υπερβαίνει ακόμα και την διάρκεια της ζωής του. Οπως εύκολα μαντεύει κάποιος ο γιάννης μας δίνει μια εναλλακτική διατύπωση της αρχής διατηρησης της ενέργειας (Α.Δ.Ε), χρησιμοποιώντας υπερβατικά τον εαυτό του για να συμβολίσει το σύμπαν και την ενέργεια του. Η αλήθεια που εκφράζει ο γιάννης είναι καθολική αλλά εμφανώς τετριμένη.
Το ενδιαφέρον της φράσης δεν έγκειται στην απάντηση του γιάννη αλλα στην αρχική ερώτηση του άγνωστου φίλου του. Τι να υποθέσουμε λοιπον για τον φίλο του, οτι ρωταέι τον γιάννη τι έχει απο αληθινό ενδιαφέρον? , οτι το είπε εθιμοτηπικά όπως θα'λεγε τι χαμπάρια ή πιο νορμαλ που'σαι ρε μαλάκα και σε φάση δεν την πιστέυει όλη αυτή την ανάλυση , οτι παρά το γεγονός οτι είναι διαποτισμένος και αυτός απο την λαική σοφία αγνοούσε πλήρως την κατα τoν κόσμο serious phrase vol2 και τις αυτονόητες προεκτάσεις της? , οτι μήπως τις ήξερε αλλα έτσι για το trash της φάσης σκέφτηκε να την επαναλλάβει? ,οτι μας δουλέυει κανονικά? ή μήπως, λέω μήπως, οτι ενώ είχε πλήρως κατανοήσει την αρχή διατήρησης το μυαλό του σε μια έκλαμψη λαικής διάυγειας είχε συλλαβει κάτι πιο βαθύ, πιο σύνθετο και πιο σημαντικό ακόμα και απο την Α.Δ.Ε??????
Τί ώθησε τον φίλο του γιάννη να μιλήσει έτσι, τι παρατήρησε πάνω στον γιάννη ώστε να τολμήσει να ξεστομίσει αυτό το κλισέ και να μας βάλει σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια να τον ερμηνέυσουμε?.
Αυτο που παρατήρησε πάνω στον γίαννη του, είναι μια σταδίακη αποδιοργάνωση, έναν εκφυλισμό τις ποιότητας του, ένα ξεπεσμό της ενεργειακής του ποσότητας, ενώ ξέρει πολυ καλα οτι αυτή η ποσότητα θα μείνει πάντα ίση. Κατάλαβε οτι ο γιάννης στην πορεία του χρόνου δεν θα είναι ικανός να προσφέρει το ίδιο έργο όπως παλιά και οτι είναι καταδικασμένος κάποια στιγμή να μείνει ακίνητος μέχρι το τέλος του χρόνου και σημειώστε οτι ο γίαννης δεν είναι όποιος και όποιος, είναι μια υπερβατική απεικόνηση του σύμπαντος. Ο φίλος μας λοιπόν συνέλλαβε την έννοια της εντροπίας και τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής που μας λέει οτι παρά του δεδομένου πως η ενέργεια διατηρείται η φύση διαλέγει μονοπάτια που αυξάνουν την εντροπία δηλαδή την αταξία, που υποβαθμίζουν την ενέργεια παρόλο που αυτή μένει σταθερή ποσοτικά. Το σύμπαν όταν γεράσει αρκετά, ο χώρος και μαζί του ο χρόνος θα παγώσουν, και το μόνο που θα υπάρχει θα είναι ένα υπόβαθρο θερμότητας και μονο αυτό, ούτε σπίτια, ούτε δρόμοι, ούτε βουνά, ούτε πλανήτες, ούτε άστρα ούτε γαλαξίες. Τιποτα άλλο.
Ο δεύτερος νόμος μας λέει προς τα που θα κινηθούμε και ο πρώτος κρατάει τον λογαριασμό και αν έχετε αμφιβολίες ρωτήστε την γιαγιά σας....

Dr 8-bit

6 σχόλια:

8-bit είπε...

Ας μην πάω καν στο
(Γιάννη μου το, Γιαννή μου το μαντήλι σου)

Chaca-Khan είπε...

Ε-σένα θέ-λου-μέ
έ-σε-να θέλουμέ.. κλαπ κλαπ

Kyrios Elefantas είπε...

ολεεεεεεεεεεεεεεε
ολεεεεεεεεεεεεεεε
κάντε φάση , δόκτωρ

ANDREAS KATSIKOUDIS είπε...

Είσαι απατεώνας! Η γιαγιά μου δεν ξέρει τίποτε...

Ανώνυμος είπε...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it gmc pickup truck Bentley speed for a retail Information on how to give oral sex running shoes B&w plotters Blowjobs average of women combined ratios uk insurers http://www.side-effects-of-accutane.info/Accutane_birth_defects.html Personal web pages of people who used adipex Antidepressant medication cause weight loss pontiac fiero custom wheels Nickel casino slot machine

Ανώνυμος είπε...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Jobs seeking a+n+ mcse qualified personals Block spyware at gateway Hidden pee camera zocor law suit White power ringtones Quantas airlines contact us quantas airlines varanasi celebrex sale Domains registration europe http://www.oxycontin-20mg.info/adware-guide-removal-spyware.html Dietary supplements vitamins decorate country shelves Center for leadership development boston public schools Bf2 graphics cards Woman owned sex toy woman owned sex toy http://www.cellular-phones-2.info/2002suzukitl1000r.html penis enlargement penis pumps Manufacturer of ultram Adware away v2.2.8.3 Remove securityfeature adware