Σελίδες

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Κόκα Κώλος

Αφου την πιειτε...

Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο,μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα,κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκαλα και δόντια.

Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας ''ΒΟΗΘΟΥΝ''


Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Colaτην λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου
σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.

Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρία του αυτοκίνητου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Colaπάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση.

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Cokeπάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsiθα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας.

---------------------------------------------------------------------------
Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!
---------------------------------------------------------------------------

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.
Και πληρώνουμε γι' αυτό! Σωστά?

Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας,εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά. Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.

Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο;

Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία,αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό σταευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα δηλαδή εσείς όλα αυτά που αντι-γράψατε, και ειδικά τα τελευταία, τα πιστεύετε...?

Δεν διαφωνώ με το γενικότερο πνεύμα του σχετικού άρθρου αλλά "καποιος ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου...!!!" και "κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsiόπου μετά από 10
ημέρες αυτό διαλύθηκε...!!!"
και κάποιος δεν έστειλε αυτο το mail σε όλους τους φίλους του και του κάηκε το video...

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Φιλε έχεις δίκιο για το παράδειγμα γιατί δεν διασταυρώθηκε και από παράληψη μπήκε στο κείμενο..
Δεν είναι αντιγραφή γιατί έχω μαζέψει κατά καιρούς στοιχεία που με κάνουν να γίνομαι ενάντιος του συγκεκριμένου προϊόντος.
Μακάρι ο κόσμος να γνώριζε τι καταναλώνει καθημερινά και θα προτιμούσα τα μιντια αντι να τρομάζουν τον κόσμο με ηλίθια τεχνάσματα να τον τρομαζαν εστω με θεματα που αφορουν την υγεία του.

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Πάντως έχω νιώσει διάφορα πίνοντας αυτή τη μαλακία και μου έχουν πει και μερικοί φίλοι γιατροί να μην τολμήσω να ξαναπιώ.

Ανώνυμος είπε...

me th fanta ti ginetai?

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

ιντιφαντα

Ανώνυμος είπε...

Τα επιχειρήματα εκτός από λαθεμένα, παιδικά και ψευδοεπιστημονικά είναι και αστεία.

πχ:
"Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της
χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ
μικρότερη από 37"

Και το γάλα που πίνω από το ψυγείο είναι πολύ χαμηλότερης θερμοκρασίας, άρα δημιουργεί βλάβες. Τώρα που το σκέφτομαι το ίδιο και το νερό της βρύσης! Παναγιά μου, δεν ξαναπίνω νερό γιατί φαντάζεστε τι γίνεται στα ευαίσθητα (ορίστε; ) έντερά μου;

"Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις
βιταμίνες και το φυσικό νερό)."
Ντόινγκ... Επίσης το νερό δεν έχει σχέση με το κρέας και το πορτοκάλι με το μήλο. Επίσης δεν έχει σχέση και η γη με την σελήνη. Προσοχή λοιπόν.

"Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η
ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα!"

Και αφού το σώμα μας δήθεν δεν φτιάχνει άλλα κόκαλα μετά τα 30 και αφού το οξύ χαλάει τα κόκαλα άρα η κοκακόλα που είναι οξύ χαλάει τα κόκαλα.

Αλλά για μισό λεπτό, το ξύδι, ο χυμός από λεμόνι και το πορτοκάλι είναι όξινος και διαλύει τα κόκαλα. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μην τρώτε πορτοκάλια!

Επίσης το στομάχι μας είναι τραγικά πιο όξινο από οτιδήποτε οξύ του εισάγουμε μήπως σημαίνει ότι αυτό χαλάει τα κόκαλα;

Όσο για το πόσο βοηθάει στους λεκέδες και την σκουριά, απλά χρησιμοποιήστε την και άμα δείτε διαφορά με το νερό γράψτε μου...

Δηλαδή τώρα αυτά τα διάβασες και σε πείσανε; Μήπως στέλνεις λεφτά και σε πρώην δημοκρατικούς ηγέτες της νιγηρίας που λόγω πραξικοπήματος δεν μπορούν να βγάλουν τα ζιρκόνια τους από την χώρα και θέλουν την βοήθειά σου (με το αζημίωτο);

MrT είπε...

ω ρε γαμώτ...μόλις τελείωσα ένα κουτάκι άρπα-κόλα...

υγ: ιντιφάντα...χαχαχαχααχαχαχααχαχα
χαχαχαχαχαχα

Ksenitemenos είπε...

Παιδιά, κάποια από τα πράγματα που γράφεται για την Coca, είναι σωστά. Βιοχημικός είμαι ο άνθρωπος... Τώρα για τα υπόλοιπα όπως για του υποδοχείς της L-Dopa (Ντοπαμίνης) ναι μεν είναι σωστό αλλά ελαφρά παραπλανητικό... Οι υποδοχείς αυτοί σε κανονικές συνθήκες είναι "άδειοι" και γεμίζουν σιγά σιγά. Όσο πιο χαρούμενοι είμαστε, τόσο μεγαλύτερη και η παραγωγή Ντοπαμίνης από τον οργανισμό. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι μόνο χαρακτηριστικό της καφείνης, ή της Ηρωίνης... Υπάρχουν χιλιάδες άλλες ουσίες που "στοχεύουν" εκεί... Επιγραμματικά σας λέω η Νικοτίνη, η Κοκκαίνη, η Νοβοκαίνη, η Μορφίνη, και από νόμιμες, τα οξέα της σοκολάτας, τα φυστίκια (σε μεγάλες δόσεις) ακόμα και η ίδια η ζάχαρη (βασικά αυτή λόγω ενδιάμεσου κύκλου, που στο τέλος φτάνει στην παραγωγή Ντοπαμίνης)! Επίσης, δεν θυμάμαι (αλλά θα ψάξω) να υπάρχουν υποδοχείς Αδενοσίνης στον εγκέφαλο. Η Αδενοσιν - Τριφοσφατάση (ATP) είναι το ενεργειακό νόμισμα του οργανισμού. ΟΛΑ τα τρόφιμα μετατρέπονται με ενδιάμεσους κύκλους μετά σε ΑΤΡ.. Όσο για το άν η Coke διαλύει τα κόκαλα και τα δόντια, η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Και έχει να κάνει με Ανόργανη Χημεία... Οποιοδήποτε οξύ (αρκετά δυνατό) διαλύει τα άλατα (και το Ασβέστιο, είναι άλας) Όποιος θέλει να πειραματιστει, ας ρίξει ένα αυγό με το τσόφλι μέσα σε ένα ποτήρι Coke και ας το αφήσει σκεπασμένο για 5 μέρες (αν κι εγω υπολογίζω πως χρειάζεται πολύ πιο λίγος χρόνος). Τα συμπεράσματα μετά δικά σας...

Ανώνυμος είπε...

Αφού είσαι βιοχημικός (δηλαδή επιστήμονας) θα πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις την διαφοροποίηση ενός πειράματος με το αποτέλεσμα με το οποίο προσπαθείς να το συνδέσεις.

Το ότι η κοκακόλα (όπως και κάθε αναψυκτικό) έχει όξινο περιβάλλον είναι λογικό και δεν το αμφισβητεί κανείς. Το ότι ένα όξινο περιβάλλον (λεμόνι, πορτοκάλι, ξύδι, κοκακόλα) καταστρέφει το τσόφλι του αυγού ή ένα δόντι είναι επίσης κάτι που δεν το αμφισβητεί κανείς. Όμως από τα δύο αυτά συμπεράσματα το να συνεχίσεις λέγοντας πως το να πίνεις κοκακόλα καταστρέφει τα κόκαλα είναι χονδροειδής βλακεία και πλήρης έλλειψη επιστημονικής αντίληψης. Το όλο κείμενο βρίθει τέτοιων λογικών και αντιεπιστημονικών σφαλμάτων.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ζάχαρη έχει την επίδραση που περιγράφεται (έστω και δραματικά) στον εγκέφαλο. Όμως την ίδια επίδραση έχει και μια σάλτσα που περιέχει ζάχαρη, ο καφές, κλπ. Η ένταση της επίδρασης είναι που μας απασχολεί και αυτή μπορεί να είναι όσο μηδαμινή όσο το να πιεις τσάι.

Θες άλλο παράδειγμα τέτοιας λανθασμένης λογικής; Βάλτε ένα κινητό κοντά σε μια τηλεόραση. Δείτε τι παράσιτα δημιουργεί. Άρα το κινητό είναι βλαβερό! (ναι αν είσαι τηλεόραση). Αντίστοιχο παράδειγμα. Βάλτε έναν μαγνήτη κοντά σε μια τηλεόραση. Δείτε τι παράσιτα δημιουργεί. Άρα ο μαγνήτης είναι βλαβερός! (και πάλι ναι αν είσαι τηλεόραση)

Επειδή το στομάχι δεν είναι από τσόφλι αυγού και ίσα ίσα που είναι απίστευτα πιο όξινο από την κοκακόλα τα παραπάνω είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ (για να μην πω άλλη λέξη).

Το αν η κοκακόλα ή κάποιο άλλο προοιόν έχει αρνητική επίδραση σε ένα ζώντα οργανισμό είναι θέμα πιο δύσκολων μελετών και αποδείξεων από τις κουταμάρες αυτές.

Chaca-Khan είπε...

κοκακόλα ή κόκαλα!

Ανώνυμος είπε...

it's ok man! we can take it....mooooorrrrrreeeeeeeee

fayk είπε...

an exeis to stomaxi sou pantws, mia xara douleia kanei. ti sunista ki o theios mou o giatros ;-p

Ανώνυμος είπε...

Εχω ακουσει οτι και τα νομίσματα διαλύει η κοκα κολα - αλλα δεν έχω μαθει ακόμη ποια.
Τα 10ρικα ή τα 20άρικα;

Ανώνυμος είπε...

Τα πεντακοσιάευρα διαλύει... Βάλε σε ένα ποτήρι και δοκίμασε

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι πως όποια αλήθεια προσπαθεί να πει το κείμενο, έχει ανεπιστρεπτί χαθεί στη.. μετάφραση. Είναι προφανές ότι έχει γίνει κακή μετάφραση.

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Εντάξει με πρήξατε...
Πιείτε κόκα κόλα όσο θέλετε..!
Δεν κάναμε καμιά επιστημονική προσέγγιση εδω δα ,απλά μία προσπάθεια να ξυπνήσει λίγο ο κόσμος όσον αφορά το τι καταναλώνει..
Σίγουρα είπαμε υπάρχουν υπερβολές στο κείμενο αλλά πιο σίγουρα υπάρχουν υπερβολικές υπερβολές στην κατανάλωση προϊόντων που καταστρέφουν καθημερινά την σωματική και συνεπώς την πνευματική υγεία..
Όσον αφορά το κείμενο καθαυτό δεν υπέγραψε κάποιος από κάτω κάποια επιστημονική έρευνα.
Συγνώμη αν κάποιος ενοχλήθηκε κατά την ανάγνωση του.Τον παρακαλώ αν έχει κάποιες διορθώσεις αλλά και επιπρόσθετες ιδέες ας επικοινωνήσει ώστε να συμπεριληφθουν..
δοκτωρ Σαλαμ

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Πάντως για μένα μόνο και μόνο που κάποιοι το σκέφτηκαν ,έστω και αρνητικά ως προς το κείμενο, αρκεί.
Πιό πολλή σημασία έχει μία κοινωνική αναταραχή με σκοπό την βελτίωση παρά η επιτυχία του μέσου που την προκαλεί..

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ ρητά με τα συμπεράσματά σου και την λογικικοποίηση που προσπαθείς να κάνεις ότι, αφού προκάλεσε προβληματισμό, πέτυχε τον σκοπό του.

Σύμφωνα με την λογική σου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και δεν θα σε πειράζει αν μια φωτογραφία κορμοράνου μέσα στο πετρέλαιο είναι απόδειξη οικολογικής καταστροφής στο Ιρακ (και κατ' επέκταση λόγος εισβολής) παρόλο που η φωτογραφία ήταν τραβηγμένη αλλού. Επίσης δεν θα σε πειράζει η ιστορία μιας τραγωδίας στην Βοσνία όπου οι Σέρβοι έσφαξαν μια ολόκληρη οικογένεια εκτός από ένα κορίτσι 17 χρονώ που αποδείχθηκε σκηνοθετημένη και ψεύτικη (αλλά προκάλεσε αλλαγή της κοινής γνώμης στην αγγλία υπέρ του βομβαρδισμού της σερβίας), αφού μπορεί το εν λόγω περιστατικό να μην είχε συμβεί σε αυτή την οικογένεια αλλά είχε συμβεί σε άλλες, οπότε εκεί θα κολλήσουμε;

Στο κείμενο για την κοκα κόλα δεν υπάρχουν απλά κάποιες υπερβολές, είναι ΟΛΟ ψέμα και υπερβολή. Ο σκοπός του είναι να "τρομοκρατήσει" και να προκαλέσει συναισθήματα φόβου για πράγματα που δεν ισχύουν. Αν θες να επιχειρηματολογήσεις κατά της κοκακόλα υπάρχουν δεκάδες άλλοι λόγοι, όμως αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί σαν ψεύτικοι καταρρίπτονται εύκολα. Η απάντησή σου μάλιστα "πιείτε κοκακόλα όσο θέλετε" μου δείχνει ότι υιοθέτησες άκριτα ότι βρήκες μπροστά σου επειδή απλά ήταν συμβατό με τις προηγούμενη αντίληψή σου.

Δεν γουστάρω να γράφω σεντόνια, παρακολουθώ το blog σου καιρό και με στενοχώρησε όχι μόνο η επιλογή του θέματος αυτού αλλά η όλη συμπεριφορά σου απέναντι στο θέμα. Σου είχα μια εμπιστοσύνη που τώρα χάθηκε. Αυτός είναι και ο λόγος που για πρώτη φορά σου έγραψα και αντέδρασα. Μάλλον θα είναι και η τελευταία.

Κλείνω λέγοντας πως κάθε προσέγγιση σε ένα θέμα πρέπει να είναι επιστημονική (και εννοώ να ακολουθείται από τις επιστημονικές αρχές ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν η περίπτωση σφάλματος, υποκειμενικότητας, λάθος συμπεράσματος και όχι να κάνεις ειδικά πειράματα ή να είσαι επιστήμονας). Με λίγα λόγια εννοώ να σκέφτεσαι πριν γράψεις ή υιοθετήσεις μια άποψη - ειδικά μάλιστα όταν είναι πρόδηλα κατασκευασμένη και πολύ περισσότερο όταν με πολύ μικρή αναζήτηση να βρεις ότι όλα τα παραπάνω είναι ψέμματα ή υπερβολές. Άλλωστε το μήνυμα είναι γνωστό hoax που κυκλοφορεί χρόνια στο ίντερνετ.

Νίτσα Μαρούδα είπε...

xontrokwla

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Εντάξει Μπαρούφα ,με έπεισες...
Συμφωνώ ότι είναι πρόχειρο το θέμα αλλά για μένα είναι επίκαιρο αφού για περίπου δέκατη φόρα μετά από πόση κόκα κώλος ένιωσα έντονους πόνους στο στήθος..
Από την άλλη ,πιστεύω πως χάνεις το μισό σου δίκαιο με το να λες πως όλα είναι ψέμματα αφού πολλά από αυτά δήλωσα πως μου έχουνε επιβεβαιωθεί επιστημονικά από φίλους γιατρούς.
Όσον αφορά την εμπιστοσύνη σου προς εμένα θεωρώ μεγάλο σου λάθος να την αποστρέψεις βασιζόμενος σε ένα ποστ.Είναι δικιά σου επιλογή βέβαια απλά ξανασκέψου το γιατί με στεναχωρεί..

pokapiko είπε...

poutana coca cola esy ftais gia ola....kai den kanw plaka

coachp είπε...

Πουτάνα κοκα κόλα, ο ΠΑΟΚ πάνω απο όλα...

ΠΑΟΚ σ'αγαπώ, και τη ζωή μου δίνω,
στ'αρχίδια μου τον γράφω, τον Αγιο Βαλεντίνο

Καργίολα Μαντόνα, ο ΠΑΟΚ πανω απ'ολα...

Μη σε νοιάζει ρε συ που δεν θα σε διαβάζει ο Μπαρούφα-κοντρόλ, θα σε διαβάζουμε εμείς. Κι αυτός θα σε διαβάζει δηλαδή, αλλα δεν θα σου κάνει σχόλια. Εχω πλεροφορίες απο μέσα και στο λέω...