δεν είναι μόνο όμως οι εικόνες των φαγητών, η ποσότητα και η ποικιλία. εξαιρετικά ενδιαφέρον βρίσκω και το "χαμογελόμετρο" και τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών αυτών λαών...είτε είναι "φτωχοί ή πλούσιοι"...
(βάζωντας το ποντίκι πάνω από την κάθε εικόνα, έχει και τις βασικές πληροφορίες για τις οικογένειες)
9 σχόλια:
Or else...
"A pennie for your thoughts..."
Tην καλησπέρα μου και το slide... απο τα πιο έξυπνα που έχω δει
ΜeLTeMi
Exw ksanadei tetoies fotografies kai pragmatika exoun poly endiaferon.
to eixe prin kana 2mino h guardian. Ontws polu kalo.
to fevero einai i piknotita pliroforion pou exei i kathe fotografia... to "xamogelometro", to eidos ton proionton alla kai to pos einai stimena, o xoros diamonis, to pos einai stimeni i oikogeneia, to plithos tis kathe oikogenias.. ktl, ktl...
ontos poli endiaferon alla parallila kai ligo "kataskeyasmeni afipnisi"...
telika ti mas leei?
mas leei tipota neo i apla
anaparagei ton diaxorismo metaksi dysis kai ipoloipou kosmou, me enan "omorfo" tropo pou flertarei anamesa stin texni kai tin pragmatikotita...?
magiko!
ειναι η επιτομή του "μια φωτογραφία = χίλιες λέξεις"!!!
πες μου κάτι, επειδή θα το κάνω ρεπορτάζ στο Μεγκα, από που είναι οι φωτογραφίες? (στο μεϊλ μου αν δε σε βαζω σε κόπο)
Καταπληκτικό! Μου έφτιαξες τη μέρα!;)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos
kala sth Germania klanoun sth masa e
(k deite ti trwne sto Chad!!!!)
hm..
energeiaka symferontes oi afrikanoi
«Ζούμε στο βασίλειο της όρασης, προτιμάμε όμως να διαπραγματευόμαστε την τυφλότητά μας. Από το πλατωνικό σπήλαιο, δεσμώτες ενός ιδιότυπου λογοκεντρισμού, προσχωρούμε στην κοινότοπη εξίσωση μιας εικόνας με χίλιες λέξεις, παραβλέποντας πως εικόνα και λόγος είναι διαφορετικά σημειολογικά συστήματα: Η εικόνα σύμφωνα με τον Peirce, είναι δείκτης, έχει μια καταγωγική σχέση με αυτό που αναπαριστά. Η γλώσσα, πάλι – όπως μας δίδαξε ο Saussure - , είναι η υπέρβαση της δεικτικής λειτουργίας, η διακινδύνευση στον αυθαίρετο δεσμό ανάμεσα σ’ έναν ήχο και μια ψυχική εικόνα…»
Γιάννης Σκαρπέλος,
Εικόνα και Κοινωνία: Από την κοινωνική φωτογραφία στην οπτική κοινωνιολογία.
Εκδ. Νεφέλη 2005.
pauseανθρωπε,
καλά τα λες...είναι μία οπτική πανδαισία...δεν είναι τέχνη, ούτε και πραγματικότητα...είναι μία πρώτη, ίσως αφελής προσπάθεια για να συνειδητοποιήσουμε λίγο πιο πολύ...κάτι.
γιατί καμιά φορά...μόνο όταν συλλέγεις σε ένα κάδρο αυτά που τρως κάθε μέρα...μπορείς να συνειδσητοποιήσεις...
τα υπόλοιπα στο πάρτυ...
Τ
Το project είναι του Peter Menzel και της Faith D' Aluisio με θέμα την φωτογράφιση ολόκληρης της οικογένειας με τα εβδομαδιαία ψώνια τους στην τραπεζαρία, συνολικά φωτογραφήφηκαν 30 οικογένειες σε 24 χώρες και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν σ΄αυτό το βιβλίο http://www.amazon.com/Hungry-Planet-What-World-Eats/dp/1580088694/ref=si3_rdr_bb_product μια επιπλέον οικογένεια φωτογραφήφηκε στον Καναδά και παρουσιάστηκε αποκλειστικά σε περιοδικό της εκεί χώρας.
Δημοσίευση σχολίου