Σελίδες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2005

KAINOYRIO CD FRUTO 5: A BIT MORE DOLPHIN


To Ψάρι κράτησε την υπόσχεσή του. Και επέστρεψε. X χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου cd "Five years playing the cubes" και Ψ από την κυκλοφορία του δεύτερου "Αbsent minded", ο Fruto 5 είναι και πάλι εδώ για να ξηλώσει με τον ήχο του τις πινέζες που στηρίζουν το χάρτη της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. "Α Βιt More Dolphin".
O πλέον underground Έλληνας μουσικός παραμένοντας πιστός στις αρχές που τον μετέτρεψαν σε αστικό μύθο (υπάρχει; Δεν υπάρχει; Είναι ένας; Πέντε; Μήπως είναι Ιάπωνας;) κυκλοφορεί free τα 800 (υπερ)συλλεκτικά του κόπια σε επιλεγμένα μέρη στο κέντρο της Αθήνας. Το δικό μου βρέθηκε στην Καφείνα ενώ τα τεμπέλικα κοπρόσκυλα που χρησιμοποιώ ως πληροφοριοδότες τα βρήκαν σε Discobole, Vinyl Μicrostore και Βιοs.
Για άλλη μία φορά το ερώτημα είναι τι θέλει να πει ο ποιητής.. Ο Fruto 5 είναι ένας από αυτούς. Γράφει τη μουσική του με μολύβι, την τυλίγει σε μία κόλλα χαρτί και μας την πετάει στα μούτρα όποτε το κρίνει σκόπιμο. Με το "A Bit More Dolphin" στήνει έναν ηχητικό λαβύρινθο από κοίλους παραμορφωτικούς καθρέφτες και σε αφήνει εκεί μέσα αβοήθητο, όχι για να βρεις την έξοδο (αυτή δεν υπάρχει), αλλά για να παίξεις με τον τρόπο που αλλειώνεται η εικόνα του εαυτού σου.. Να γελάσεις με αυτό, να φρικάρεις με αυτό, να κολλήσεις με αυτό, να κουνήσεις το μικρό αστικό σου κωλαράκο αν χρειαστεί..
Παράλληλα ο ποιητής μας εισάγει σε ένα πολύχρωμο, φουσκωτό τσίρκο, όπου επιτρέπει μέσα από μία χαραμάδα να παρακολουθήσουμε το one man show ενός ακροβάτη, που ισορροπεί πάνω σε ένα προσεκτικά (μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας) τεντωμένο σχοινί. Δεξιά του κρύβεται η μεγάλη μουσική της Μητρόπολης, που σηματοδοτεί την έλευση του πολυαναμενόμενου κλειστοφοβικού φουτουρισμού.. Στα αριστερά του προβάλλει το γνήσιο εκείνο συναίσθημα, που ενώ στην αρχή σε τρομάζει (bad trip), στη συνέχεια σε γεμίζει δέος και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και πιο δυνατός (nice trip). Στη συνέχεια βέβαια ο ακροβάτης πέφτει, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, γιατί από κάτω βρίσκεται το προστατευτικό δίχτυ του χιούμορ και της ειλικρίνειας..
Ακούστε αυτό το cd, νομίζω ότι σκίζει!!!

Και μία μικρή συμβουλή (tip) : Ένα γερό γαμήσι λίγο πριν το τέλος της μουσικής, συμπληρώνει την ήδη άψογη εικόνα του cd και αποφορτίζει το χάος..

Μείνετε συντονισμένοι.. θα ακολουθήσει συνέντευξη FRUTO 5 στο Αrxedia media!!!

3 σχόλια:

0comments είπε...

Είδα αφίσσα σήμερα στου Ζωγράφου ή με φάνηκε;

Chaca-Khan είπε...

axxaxaxaa....super

cracked είπε...

Με τέτοιους φίλους κύριε Fruto5 άντε και πλατινένιος!!