Σελίδες

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Albert Hofmann

πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο Albert Hofmann, Ελβετός επιστήμονας και ερευνητής, ο οποίος το 1943 ανακάλυψε τυχαία το LSD, το διασημότερο ίσως τεχνητά κατασκευασμένο ψυχεδελικό ναρκωτικό.

κατά τη δεκαετία του 1960 το LSD αποτέλεσε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ουσίες, καθώς χιλιάδες νέοι το χρησιμοποιούσαν ως ναρκωτικό διασκέδασης, ενώ παράλληλα επιστήμονες και ερευνητές προσπαθούσαν να ανακαλύψουν ευεργετικές ιδιότητες του ναρκωτικού για την ψυχοθεραπεία ασθενών και όχι μόνο (με διασημότερο ερευνητή τον Timothy Leary, ο οποίος και διετύπωσε το περίφημο ρητό για το LSD: turn on, tune in and drop out...το οποίο εν ολίγοις σημαίνει να "ανοιχτείς ως άτομο", να συνδεθείς με τον κόσμο και να επιλέξεις απαλλαγμένος από προκαταλήψεις).

το ναρκωτικό κρίθηκε επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία (ενώ ακόμα έρευνες σε χρήστες από τη δεκαετία του 1960 ψάχνουν να βρουν πότε τρελάθηκαν και πόσο)...και άπό τα τέλη του 1960 είναι παράνομο σε όλες τις χώρες του κόσμου (και εξακολουθεί να είναι)...ενώ δεν χρησιμοποιείται ούτε σε πειραματικές έρευνες.

για περισσότερες πληροφορίες...www.hofmann.org

...στους πιστούς του LSD...και σε ένδειξη σεβασμού προς τον δημιουργό...κάντε μία ψυχεδελική προσευχή πριν κοιμηθείτε σήμερα το βράδυ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ήμουν σίγουρος ότι θα ζήσει για πάντα, αποδεικνύοντας μια και καλή τη σύνδεση αιωνιότητας και ψυχεδέλειας.

Inta είπε...

την έκανα χωρίς να το ξέρω πάνω από την Αιγιάλη Αμοργού το Μ. Σάββατο ravaging the wild greens με μια στάλα από Liquid Lucy>>

RIP Albert>>> you rule

non journalist* είπε...

Αν πούμε το Πιστεύω μετράει?

0comments είπε...

κι όμως ..

FuSmOKer είπε...

Οι ψιλοκυβήνες είναι μακράν ότι καλύτερο από acid :)