Σελίδες

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 2007




ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ!

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤA ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ . ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007, ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 20:55 -21:00. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ .

ΟΣΟΙ ΜΕΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΩΡΑ (ΠΧ ΠΑΡΙΣΙ 19.55-20.00, ΛΟΝΔΙΝΟ 18.55-19.00)

26 σχόλια:

Vinqo Denken είπε...

emeis na kleisoume ta fwta, i ta ergostasia?

Vinqo Denken είπε...

mas exoun allaksei ta fwta, oi kariolides...

psarras είπε...

Εμένα αυτή η φάση μου θυμίζει φάση του τύπου ανάψτε τα φώτα να μας δει ο δορυφόρος και κάτι χαζομάρες που παίζαν σε κάποια φάση με τον πόλεμο κτλ.. Καλή φάση αλλά δε νομίζω, ότι λέει κάτι όλη αυτή η φάση..

Ανώνυμος είπε...

pwpw xazomares

. είπε...

νομίζω ότι αν απλά κλείνουμε το πισι μας όταν δεν το χρησιμοποιούμε, θα κάνουμε μεγαλύτερο καλό.

Kyrios Elefantas είπε...

νομίζω οτι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πια για να προστατέψουμε το περιβάλλον είναι να αυτοκτονήσουμε ή να μετακινούμαστε με αυτοκίνητα που θα έχουν για ρόδες γλειφιτζούρια

(με κίνδυνο βέβαια να κολλάμε στην κίνηση, ΧΑΧΑΧΑΧΑ τό πιασες? ΧΑΧΑ να κολλάμε ΧΑΧΑΧΑ ή ακόμα καλύτερα τα αυτοκίνητα να έχουν για ρόδες τσιγαρόχαρτα ΧΑΧΑΧΑΧΑ θα κολλάμε όλη την ώρα ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧ ΑΧΑΧΧ ΑΧ)

Kyrios Elefantas είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΧΑΧΑΧ

ONOMATODOSIA είπε...

ok.

Fade είπε...

καλά ποιος από εμάς θα είναι στο σπίτι 1 Φεβρουαρίου 2007 20.55-21.00? Αγχώθηκα ήδη...
Ωστόσο θα ενημερώσω γονείς και συγγενικά πρόσωπα που θα βλέπουν tv εκείνη την ώρα...Αλήθεια οι tv θα κλείσουν? ή μόνο τα φώτα? πειράζει που η τηλεόραση (ή αλλιώς tv) εκπέμπει φως και θα φαίνεται από το δορυφόρο?
Φυσικά για να επιτευχθεί χρονικά ο συγχρονισμός σβησίματος φώτων, μάλλον θα γίνει μέσω τηλεόρασης...ή όχι? φανταστείτε μια tv-περσόνα ανά χώρα σε φάση tv-show....Φώτης κ Μαρία, Αρναούτογλου, Λάρρυ Κινγκ...όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου αναμμένες(εννοώ και τη 2η κα 3η που υπάρχει σε κάθε σπίτι)...η ώρα 20.54...όλος ο κόσμος σε αγωνία...οι παρουσιαστές σε υπερδιέγερση...τα ηλεκτρικά εργοστάσια έτοιμα να εκραγούν...3 2 1 φώτα σβήνουν...20.59...3 2 1 φώτα ανοίγουν και boom! E αυτό θα φανεί από δορυφόρο δεν μπορεί!
Ντάξει είμαι ΠΟΛΥ προβληματισμένος σε σχέση με περιβάλλον...νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα πέρα από απλά πράμματα τύπου ''δεν πετάω σκουπίδια στη θάλασσα'' που κι αυτά σημαντικά είναι αλλά δεν δίνουν λύση...οκ...μπαίνουμε Φεβρουάριο και ακόμα σκοτώνω ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ στο σπίτι...πρώτη φορά σκοτώνω κουνούπια...το καλοκαίρι τα αφήνω...ντάξει γουστάρω να ξύνομαι ξαπλωμένος παραλία και όχι μέσα από το πάπλωμα...
Το κλίμα στον πλανήτη άλλαξε σίγουρα...Μερικοί υποστηρίζουν ότι δεν φταίει η μόλυνση περιβάλλοντος, αλλά είναι κλιματολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ΓΗ ανά χιλιάδες χρόνια...Τότε οι άλλοι τα παίρνουν και παίζει τσακωμός...Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια...ΞΕΡΩ ότι υπάρχει σίγουρα πρόβλημα...ΚΑΙ νομίζω ότι δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν διευκρινιστούν τα παρακάτω ζητήματα:

1. Οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα(νομίζω) που δεν υπέγραψε τη συμφωνία του ΚΙΟΤΟ καθώς δεν συνέφερε οικονομικά...(fuck usa)...δυστυχώς είναι υπερδύναμη και είναι απαραίτητη η συμβολή της...νομίζω θα αλλάξει γνώμη

2. Εναλλακτικές πηγές ενέργειας..,ηλιακή, αιολική κλπ...όλοι ξέρουμε ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν αυτοκίνητα που κινούνται με ηλιακή ενέργεια, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες...και μεγάλα χωριά(mini κωμοπόλεις) που τροφοδοτούνται αποκλειστικά με αιολική ενέργεια...όποιος κάνει καμμιά βόλτα προς Εύβοια θα δει τεράστιες αιολικές ανεμογενήτριες να δεσπόζουν από πάνω σου όταν διασχίζεις τους δρόμους(τα παραισθησιογόνα σκοτώνουν σε αυτή την περίπτωση,προσοχή!)...
Αλλά θέλει ένα τεράστιο οικονομικό κοινωνικό επιχειρηματικό ΒΗΜΑ για την απεξάρτηση από το ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ και τη σωστή δόμηση ενός τέτοιου υλικοτεχνικού μηχανισμού που θα παράγει φτηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια...ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...είναι όπως η τεχνολογία των υπολογιστών που τώρα πια αποτελεί ένα μαζικό σχετικά φθηνό αγαθό...Με το περιβάλλον όμως πρέπει να βιαστούμε...
Δεν θέλω να καταστρέψω τα αυτοκίνητα...ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...ΔΙΑΟΛΕ!

μάλλον έκθεση σχολείου έγραψα...σόρρυ για σεντόνι

northaura είπε...

οι συμβολικες κινησεις θεωρητικα εχουν το νοημα μαζικης προβολης της συνειδοτοποιησης. για να δουμε (ασχολουμαι χρονια με το ερμο το περιβαλλον κι εχω μαθει να κραταω μικρο καλαθι οταν βγαινω στο δασος)

Ανώνυμος είπε...

fade τα λέμε του χρόνου τα χριστούγεννα

Kyrios Elefantas είπε...

xaaxa πολύ καλό αστείο χαχαχα


(εγώ ήμουν)

Fade είπε...

ωχ! αγιος βασίλης=elefantas?
μπορώ να έχω και subwoofer στο ηλιακό μου αυτοκίνητο?
α! και καφετιέρα?
pleeeeease...

Ανώνυμος είπε...

fade αύριο με τον κηδεμόνα σου

Chaca-Khan είπε...

xaxaxa πολυ καλ οαστειο ε?

(εγω ημουν)

Chaca-Khan είπε...

xaxaxa πολυ καλ οαστειο ε?

(εγω ημουν)

Chaca-Khan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Fade είπε...

ναι πες το άλλη μια φορά να το εμπεδώσουμε... ;)

missmurple είπε...

@elefantas

τι να σε πω ρε αγορι μου...μπραβο σου.

@υπολοιπους

καληνύχτα.

και φώτα σβηστά.

Chaca-Khan είπε...

http://www.ecologicalinternet.org/

και τώρα πάω..
καληνύχτα

0comments είπε...

Μισό ... να βάλω το φωσφοριζέ προφυλακτικό στον ήλιο να φορτώσει.
Love & peace

unpause είπε...

Λοιπόν, πολύ μου άρεσε που γουστάρατε συζήτηση αυτός ήταν και ο λόγος που έβαλα το ποστ!!

Η γνώμη μου είναι ότι τέτοιες κινήσεις είναι συμβολικές και προσφέρουν μία ιδέα συλλογικότητας. Φύσικά και δεν θα γίνει κάποια διαφορά στον πλανήτη. Η μόνη διαφορα που μπορει να γίνει είναι στις αντιλήψεις των συμμετέχοντων.

Helix Nebulae είπε...

Ναι, κι εμένα η φάση μου θυμίζει τα αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα των βλάχων της Αλαμπάμα: "honk if you love Jesus". Σιγά μην κλείσει ο ελληνάρας την τηλεόραση. Εκτός κι αν αναγκαστεί να πληρώσει γι αυτά τα 5 λεπτά όσα δεν πλήρωσε στη ΔΕΗ μέσα σ' ένα χρόνο.

Rodia είπε...

Εμένα μου αρέσει αυτή η ιδέα του επικοινωνιακού τρικ, δίνει μια αίσθηση ενότητας όσων συμφωνούν σε κάτι.
..καιρός δεν είναι να αρχίσουμε να συμφωνούμε..?..

αναμεταδίδω την είδηση, ε

Α! πότε θα κλείσουμε ταυτόχρονα όλες τις βρύσες..?

:-))

(για τα σκουπίδια προβλέπεται κάτι?)

Zissis είπε...

Εμένα ξέρετε τι μου τη σπάει ρε παιδιά; Ότι όλοι εμείς που θα κλείσουμε τα φώτα για το περιβάλλον, όταν θα περάσουμε από Ομόνοια και θα δούμε τον φαφούτη τον κυρ Θανάση να κοιμάται στα σκαλιά του ΙΚΑ στην Πειραιώς, θα κοιτάξουμε από την άλλη μεριά και θα πάμε στις δουλίτσες μας.
Θα τ' αφήσω ανοιχτά τα φώτα. Ωραία ιδέα μεν αλλά άμα γουστάρω να παραμυθιάζομαι, βλέπω Χάρυ Πότερ και Άρχοντα.
Καλό μήνα.

unpause είπε...

den xero gia sas o kathenas to vlepei opos thelei alla skeftite ayto: an den thelete na kanete kati toso mikro, alla simbolika toso megalo, giati den thelete na paramithiazeste, pos tha kanete otidipote allo pio megalo gia to klima??? dikaiologies tha vriskoume panta... ase pou ta misa pragmata pou kanoume ta kanoume ki as min exoun noima!!