Σελίδες

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Panic in the streets of athens

Διαβάζοντας τα τελευταία φρούτα αυτής της σουρεαλιστικά εκνευριστικής και επικύνδυνης δεξιάς παράταξης που κανένας μας ακόμα δεν έχει καταλάβει πως πήραν την εξουσία για δεύτερη φορά, με πιάνει πανικός. Δεν είναι της παρούσης να απαριθμήσει κάποιος τις άπειρες μαλακίες που έχουν κάνει, όσο καιρό όλοι μας τους έχουμε αφήσει να βολοδέρνουν μεταξύ της κολοβουλής, επιτροπών, μοναστηριών και Δ.Σ. Πολυεθνικών. Πιστεύω οτι όλοι θυμόμαστε!

Όπου και αν ανήκει κάποιος, όποια άποψη και αν έχει για τα γεγονότα δεν γίνεται παρα να παραδεχτεί πως είναι απορίας άξιο μια δεξιά κυβέρνηση τέτοιας μαλακίας που τους δέρνει να μην κάνει κατασταλτικό πάρτυ όλες αυτές τις μέρες, απεναντίας με μια φοβερή άνεση να δίνει σαφέστατες εντολές να απομακρυνθεί το POLICE απο παντού και ό,τι να'ναι.
Είτε είσαι "μαγαζάτορας", είτε είσαι "μπάχαλος" κάποια στιγμή αυτό πρέπει να περάσει απο το μυαλό σου, όταν καίγεται με τέτοια ευκολία το "μαγαζί" σου, όταν καίς με τέτοια ευκολία το "μαγαζί" του.

Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζω το παράπονο η αστυνομία να κάνει την δουλειά της σωστά, να προστατεύσει τις περιουσίες μπλα μπλα μπλα και όλα αυτά τα κλισέ, γιατί ποτέ δεν το έκανε, γιατι να αρχίσει τώρα? Ούτε πάω να ισοπεδώσω την δυναμική που έχει δημιουργηθεί και είναι αναγκαία γιατί το πράγμα δεν προχωρά άλλο και πρέπει να σπάσει.

ΑΛΛΑ, η καραμέλα της ανικανότητας της αστυνομίας (που αναμφισβήτητα την διέπει) δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει αυτή την στάση. Η μαλακία που σκαρφίστηκαν για δήθεν πολιτική επιλογή ήπιας αντίδρασης προς αποφυγη θυμάτων απλά δεν τους ταιριάζει,, δεν πείθει, it just doesn't fuckin fit the profile!!!

Ξαναλέω πως δεν εκφέρω κάποια συντηρητική γνώμη, ο τόπος βράζει και αν είχα λίγο παραπάνω νεύρο και αυτοσυγκράτηση επι του αρχέγονου άγνωστου φόβου που πλέον με κατακλύζει όταν βρίσκομαι κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες θα βρισκόμουν στο δρόμο.

Χθές αργά το βράδυ περπατώντας σε μια κατα τα άλλα ήσυχη γειτονιά ακούγεται ένας ύποπτος θόρυβος και κάποια σκυλιά να γαβγίζουν, κοιτάω μακρυά και βλέπω 3-4 τυπάδες με ολόμαυρα ρούχα και κράνη και με ολόιδιες ολόμαυρες μηχανές μηχανές μεγάλου κυβισμού να τοποθετούν "κάτι" κάτω απο ένα ό,τι να'ναι φορτηγάκι (του δήμου?). Αξίζει απο τώρα να αναφερθεί πως ακριβώς δίπλα απο το παρακμιακότατο άθλιο φορτηγό δέσποζε μια απο τις γνωστές κάμερες της αστυνομίας η οποία ήταν κεντραρισμένη ακριβώς πάνω τους, το κουτί με τα μηχανήματα δεν θα απείχε πάνω απο ένα μέτρο απο το φορτηγάκι, κανένας τους δεν την πείραξε, κανένας τους δεν ασχολήθηκε. Όλα έγιναν υπερβολικά γρήγορα, βάζουν ο,τι βάζουν με άψογη συνεργασία και με μια συντονισμένη κίνηση εξαφανίζονται με επαγγελματική δεξιοτεχνία. Εμένα τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε, τι να πω? μπορεί να κάνω και τραγικό λάθος όμως,

5 με 10 δεύτερα απο την απομάκρυνση τους παίζει μια τρελή έκρηξη και το φορτηγό παίρνει το μπούλο. Βρίσκομαι στην μέση της πλατείας, δεν κυκλοφορεί κανένας, ούτε ένας άνθρωπος στα μπαλκόνια και ασυναίσθητα πίανω τον εαυτό μου να φωνάζει "Ξυπνήστε Ρε"

Εφόσον δεν σταματήσουν τα μπάχαλα μέχρι αύριο η χώρα θα τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. (link)

Τα βουλευτικά αδικήματα παραγράφονται: 1) Είτε με τη συμπλήρωση πέντε ετών από την ημέρα που τελέστηκαν τα αδικήματα. 2) Είτε με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ώς τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού. (link)




P.S. Περιμένω ακόμα να ακούσω κάτι, "κάτι", οτιδήποτε για να καταλάβω τι θέλουμε να κάνουμε!



12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/12/2008_259799

Χαλαρώστε

Ανώνυμος είπε...

EΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεν εμγανίζεται η Αστυνομία για να μην προκαλέσει "Που είναι η Αστυνομίααααα!!!"

Εμφανίζεται η Αστυνομία "Αστυνομοκρατίααααα!!!!"

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα χαλαρωτικό καφέ στο Da Capo;

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Ακου το like a virgin της Μαντόνα

Kαπα είπε...

wraios titlos....

Tic Tac είπε...

Επειδη δεν καταλαβα καλα... το μπαμ ηταν απο αντεξουσιαστες ή παρακρατικους ; Τι υποθετεις ;

Αν ηταν δημοσιο/δημοτικο ειναι αλλο απο το να ειναι ΙΧ.

Chaca-Khan είπε...

tsai, tsai

8-bit είπε...

εμένα κατευθείαν πήγε σε κρατικούς, δεν ξέρω ρε μαν, απλά ίδια δερμάτινου στυλ αμφίεση και ΙΔΙΕΣ μηχανές?????

ξενιτεμένη είπε...

πάρτε το αρμα του what street party? και βγείτε στουσ δρόμους καλώντας από το μικρόφωνο τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο, να κλείσει τη τιβι και να γεμίσει τους δρόμους. άντε μπας κα ξυπνήσουμε!

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα για την πορεία αυτό....

ξενιτεμένη είπε...

παιδια σοβαρά το λέω, είναι ο μόνος τρόπος. αν δεν υπήρχε η τηλεόραση, αναγκαστικά όλοι στους δρόμους θα ήταν. επισης μπορούμε να ρίξουμε τους αναμετδότες στον υμηττό αλλά αυτό με το άρμα νομίζω ότι είναι πιο εφικτό κ συνετό! κανονίστε κάτι εσείς οι αντιμινιστρέιτορς

SaLaMi-EdAfOuS είπε...

Ναι εμεις βέβαια αφου εσύ είσαι ξενιτεμένη..