Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2007

O Tempora O Mores : Virtual Διαδηλώση!


Ok!
.. Άκου τώρα είδηση :



Στο γνωστό virtual παιχνίδι "Second Life", περίπου πριν 1 μήνα συνεβρέθησαν διάφοροι χρήστες/παίκτες οι οποίοι έστησαν το πολιτικό γραφείο/αρχηγείο του Εθνικού Μετώπου, του Γαλλικού ακροδεξιού δλδ πολιτικού κόμματος του οποίου ηγείται ο Jean-Marie Le Pen ,μέσα στο virtual κόσμο του παιχνιδιού (κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι παίκτες αυτοί αποτελούν μέλη της οργάνωσης και off-line).
Υπήρξε μεγάλη αντίδραση από άλλους χρήστες του παιχνιδιού οι οποίοι ζητούσαν να διαγραφούν οι εν λόγω χρήστες και το δημιούργημά τους με την αιτιολογία ότι αποτελούν hate-group ,όπως ορίζουν και οι κανόνες του παιχνιδιού.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το αποτέλεσμα ήταν το εξής :


Virtual ανθρωπάκια (avatars δλδ που εκπροσωπούν τους χρήστες τους στο δυνητικό περιβάλλον) άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από το νεο-ιδρυθέν κτίριο του Εθνικού Μετώπου φορώντας μπλουζάκια με αντι-φασιστικά logos, κουβαλώντας πλακάτ και στήνοντας πινακίδες με αντιφασιστικό περιεχόμενο, κάνοντας δηλαδή διαδήλωση με αίτημα να φύγουν από το παιχνίδι οι εθνικιστές του Λεπέν.


Σιγά - σιγά , γινόντουσαν όλο και πιο πολλοί κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να κολλάει ο server (καθώς σ΄αυτό το παιχνίδι όλα συμβαίνουν real-time). Μέσα στον παροξυσμό της πρωτοφανούς κατάστασης και εν μέσω πρωτοφανούς lag λόγω του συνωστισμού των δραστηριοτήτων που σήκωνε ο server, άρχισαν να ακούγονται λέει πυροβολισμοί (που είναι αδιευκρίνιστο το ποια πλευρά τους άρχισε) . Ύστερα άρχισαν να εκτοξεύονται μολώτοφ , τα επεισόδια να γενικεύονται (μη με ρωτάτε το πώς) μέχρι και


φουσκωτά γουρούνια με εκρηκτικά
να εκρήγνυνται δημιουργώντας μια γκροτέσκο ατμόσφαιρα καθώς -λόγω της υπερφόρτωσης όπως είπαμε- όλα συνέβαιναν εν μέσω ενός βασανιστικά slow-motion ρυθμού, που όμως νοηματοδοτούσε τη σοβαρότητα της κατάστασης! Δεν ξέρω για πόσο καιρό κράτησε αυτή η ιστορία (όλο το παραμύθι πρέπει να κράτησε 1-2 μέρες) αλλά το αποτέλεσμα ήταν :
Να εξαφανιστούν οι χρήστες/οπαδοί του Λεπέν, το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του κόμματος να μετατραπεί σε ένα μικρό καζίνο (που μάλιστα άρχισε να έχει και πελάτες!)

και στη γύρω περιοχή να λάμπει ένας ήλιος που μέσα του είχε μια εικόνα του Martin Luther King!

...

Ειλικρινά δεν ξέρω τί να πω.. Aυτά είναι πράγματα που τα δέχεσαι γιατί απλά έτσι συμβαίνουν κι άρα έτσι είναι.

...

Πλοηγηθείτε και σεις στις παρακάτω πηγές και αναρωτηθείτε πού πάει ο κόσμος μόνοι σας:



11 σχόλια:

Nassos K. είπε...

Πριν λίγο το έβλεπε κι εγώ κι ετοίμαζα post. Δεν ξέρω τι να πω.

που είναι η μπάλα;

psarras είπε...

Φοβερή φάση..
Ελπίζω μόνο να μην το πάρουν χαμπάρι στο mega και απαιτήσουν περαιτέρω αστυνόμευση του δικτύου και κλείσιμο φυσικά αυτής της ιστοσελίδας και δώσιμο των στοιχείων των παιχτών στον εισαγγελέα..

8-bit είπε...

Virtual μπάχαλα??? λίγο spooky έτσι?

djentry είπε...

cyberia here we come :)

τι να πω, εγώ γελάω πάντως, από κάπου πρέπει να αρχίσει..

Helix Nebulae είπε...

Αυτό με τα εκρηκτικά γουρούνια ήταν πάντως ευφάνταστο, οφείλω να το παραδεχτώ. Ούτε ρουκέτες, ούτε μολότοφ, ούτε αεροπλάνα σε πύργους. Θεέ μου, τι θα γράψουν για μας οι ιστορικοί του μέλλοντος;

cracked είπε...

Τελείως απίστευτη ιστορία...Μπορεί σε μερικά χρόνια να υπάρχει κ παγκόσμια συνασπισμένη κυβέρνηση του διαδικτύου...

μαύρη γάτα είπε...

καταπληκτικό! αναμενόμενη αντίδραση μιας και το παιχνίδι έχει πολύ "πραγματική διάσταση"
..με τέτοια έξαρση του φασισμού μήπως η ελπίδα μας βρίσκεται στις second life αντιδράσεις?

ATHENA είπε...

ELPIDOFORO!-))))

A BAS LE FRONT NATIONAL

OY RE !!!

OPOS EGRAPSA MOLIS TOY CRAZYMONKEY
OTAN ZOYSA GALLIA O LEPEN HTAN ENA GELOIOS MALAKAS ENA ANEKDOTO GIA MYHMENOYS TO ONOMA TOY KAI MONO PROKALOYSE SPASMOYS GELIOY (SE OSOYS TO HKSERAN) KAI NA POY FTASAME 1/4 TOY AIONA META...

Kyrios Elefantas είπε...

τα φουσκωτά γουρούνια με εκρηκτικά ανέκαθεν ασκούσαν πάνω μου μια γοητεία

Kyrios Elefantas είπε...

δε ξέρω , ίσως κάτι απο τα παιδικά μου χρόνια

toolman είπε...

σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;;!!
έρχεται το θηρίο!
ου ου 666