Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Petition για τι;

Μετά την πολιτική εκτέλεση του Π. Φύσσα από τον παρακρατικό Ρουπακιά, η νεοελληνική κοινωνία άρχισε να ξυπνά από τον πολιτικό της λήθαργο. Η συρρίκνωση της δημοσκοπικής δύναμης της ΧΑ είναι σε εξέλιξη ενώ η κοινωνική νομιμοποίησή της φθίνει ταχύτατα.

Σε αυτό το κλίμα ανέβηκε σήμερα ένα petition στο avaaz.org με τίτλο "Σαμαρά: Ποινές για τη Χρυσή Αυγή τώρα!". Το κείμενο που καλούμαστε να προσυπογράψουμε είναι αυτό.








Εάν δεν βρήκατε κάτι περίεργο στο κείμενο, ας το δούμε ξανά. Το κείμενο αναφέρει σε δύο σημεία 

"να λάβετε ισχυρά πολιτικά και νομοθετικά μέτρα για να καταστήσετε αυτή τη φασιστική οργάνωση υπόλογη για τις βίαιες ενέργειες τους" 

και 

"να φέρει νομοθετικές αλλαγές για να καταστήσει αυτή τη φασιστική οργάνωση υπόλογη ή ακόμα και εκτός νόμου".  

Και λίγο παρακάτω 

"έχουμε μία πραγματική ευκαιρία να φέρουμε τα μέτρα σε ισχύ".


Aυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο συγγραφέας θεωρεί ότι η κείμενη νομοθεσία δεν αρκεί για να οδηγηθεί η ΧΑ στη Δικαιοσύνη. Επομένως, η συλλογή υπογραφών θα θεωρηθεί μέσο πίεσης προς τον Σαμαρά για να νομοθετήσει εκ νέου ή να διευρύνει την υπάρχουσα νομοθεσία προς μια κατεύθυνση που μου είναι πολύ μυστήριο ποια μπορεί να είναι. Υπονοεί ότι τα ποινικά αδικήματα που έχουν πράξει τα μέλη αυτού του φονικού θιάσου δεν μπορούν να τεκμηριωθούν και να καταδικαστούν με το υπάρχον νομικό πλαίσιο. 

Διαφωνώ με όσα υπονοεί το κείμενο. Η ΧΑ μπορεί, και προφανώς πρέπει, να λογοδοτήσει. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω της έχουν ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς. Έχουν κινητά, μέιλ και δακτυλικά αποτυπώματα. Το ξεβράκωμα είναι καθαρά πολιτική απόφαση αφού, όπως είδαμε σήμερα στο Έθνος, αν κάποιος θεσμός θέλει, μπορεί. 

Επιλέγω να μην στηρίξω μια τέτοια προσπάθεια γιατί πιστεύω ότι δρα εκ του πονηρού. Εκτός αυτού, η φράση 

"ο Σαμαράς δείχνει την πρόθεση να ανοίξει έρευνες για τη διαλεύκανση των εγκλημάτων στα οποία εικάζεται ότι συμμετείχαν μέλη της Χρυσής Αυγής"


μου βρωμάει οννεδίλα. 

Τελικά μάλλον είναι και θέμα αισθητικής.






5 σχόλια:

Tic Tac είπε...

Ας πούμε αυτή η νέα συλλογή υπογραφών κλικ είναι πιο σωστή.

Αναφέρει μία φορά μόνο ότι "has to take measures immediatelly to outlaw this party" το οποίο θεωρώ ότι
δεν είναι τόσο προς την κατεύθυνση του ελληνικού.

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

χαίρομαι που σας διαβάζω διότι
συμφωνώ απόλυτα
και έχω γράψει ήδη κατά αυτου του ύποπτου εγχειρήματος.

Ποιος να είναι αυτός ο Spyro L. που μας ζητά να υπογράψουμε ενώ ο ίδιος δεν τολμά να το κάνει;

Tic Tac είπε...

Δάφνη,

πώς γνωρίζεις ότι δεν ψήφισε ο Spyro L.;

Kyrios Elefantas είπε...

to the point @tictac. είναι οφθαλμοφανές. αλλα περα και απο αυτό νομίζω ta petitions απο τη φύση τους μπορεί να γίνουν απλά χρηστικά αντικείμενα χωρις ουσιαστική δραση.(η ουσιαστική δραση προυποθέτει και λίγο ξεβολεματάκι). με αυτή την έννοια λειτουργούν λιγο και σαν το συνειδησιακό cif ενός ατόμου που θέλει να καθαρίσει γρήγορα με όποιο ενοχλητικό εμπόδιο δεν του επιτρέπει να συνεχίσει ήσυχο την πρότερη καθημερινότητα του .Τελικά μια ατομική συνείδηση που καθαρίζει απλα και μόνο με μια "υπογραφη" είναι πιο μεγάλο προβλημα (overall) απο το πρόβλημα στο οποίο υποτίθεται οτι εναντιώνεται.

Tic Tac είπε...

Κ. Ελέφαντα, προφανώς και συμφωνώ. Εδώ όμως διακρίνω και επιπρόσθετο δόλο. Δηλαδή double trouble.