Σελίδες

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αλεξης και η φασολια

Μολις γυρισα απο τα Εξαρχεια και γραφω αυτο το ποστ, αιωρουμενος αναμεσα στο αν πρεπει να το αφησω μεχρι εδω και να γυρισω πισω. Η απανθρωπη κινηση του αλητη μπατσου, που δολοφονησε ετσι ανανδρα τον ανηλικο συμπολιτη του Αλεξη, με πλημμυριζει με οργη για αυτη τη δημοκρατια. Γνωριζοντας τον πατερα ενος απο τους αυτοπτες μαρτυρες (ανηλικος συμμαθητης του) και εχοντας υπευθυνη γνωση του περιστατικου πια, βλεπω ενα κρατος που οπλιζει τα χερια επιδοξων καουμπουδων χωρις εγνοια, χωρις ντροπη.

Το κεντρο καιγεται οπως καιγονται και τα μυαλα πολλων εκει κατω απο παθος. Εκδικηση, λενε. Δικαιοσυνη και αλλαγη, λεω εγω. Η προσεγγιση του εφικτου δε σκοτωνει το ονειρο. Το προφυλασσει για λιγο, μεχρι να βρει γονιμο εδαφος να φυτρωσει. Γιατι -ναι- το ονειρο ειναι φυτο και παει προς τα πανω, σα τη φασολια του Τζακ. Αν ειναι τωρα η ωρα, θα φανει τις δυο επομενες μερες. Εγω θα ειμαι στο δρομο. Εσυ, πού θα εισαι;

(Θελω να ζητησω συγνωμη στους συμπολιτες μου που τους χαλασα το Σαββατοβραδο. Ενα Σαββατο εχουν κι αυτοι και το περασαν μεσα στο αμαξι τους ή περπατωντας σε ενα κεντρο πνιγμενο στη χημεια. Και συγνωμη και για χθες, λεει ενα φιλος μου Πακιστανος, που αναγκαστηκατε να περπατησετε την Π. Ραλλη. Ειλικρινα, στ' αρχιδια μου)

Ενημερωση 06:20

Εφυγα και πηγα στη Νομικη σχολη. Δεν ειναι μονο "αυτοι" (εμεις) που ηταν στο δρομο. Κοριτσοπαρεες και αβγαλτα αγορια πηραν ενα βαπτισμα πυρος σημερα, οπως καποτε ειχαμε παρει κι εμεις. Ευελπιστω να υπαρξει ενα κινημα που θα σπασει τον τσαμπουκα των μπατσων μια και καλη. Η νεα Νομικη ειναι λιγοτερο φιλικη απ' οτι ηταν το '90. Αλλα δε πειραζει, θα την κανουμε κι αυτη φιλη στο "VANDALISM BEAUTIFUL AS A ROCK IN A COPS FACEbook.grrrrr"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φωτια και μπούρμπερη!!
Το πρωί στις ειδήσεις ο πόνος των δημοσιογράφων ήταν πώς θα περάσουν οι φτωχοι καταστηματάρχες τα χριστούγεννα!
Οι καταστηματάρχες και οι καταστηματ-αρχες ξανά και ξανα...
Και το παιδί?
Πότε θα καταλάβουν οι φιλήσυχοι πολίτες και οι δύστυχοι καταστηματάρχες τη σχέση αιτίας-αποτελέσματος?
Η αιτία δεν είναι να σας χαλάσουμε τα χριστούγεννα
Αλλα ναι! Αφού τελικά αυτό ειναι που τους νιαζει.
Καψτε τους τα χριστούγεννα.
Αν αυτο χρειαζεται για να πιασουν το μηνυμα?
Δεν ειμαι υπερ του "πολέμου" καμιας μορφης αλλα η οργή είναι οργή και σε καθε ανεγκεφαλη πράξη αξίζει απάντηση δυνατη
Αγιε βασίλη,
Αντε γαμήσου

Ανώνυμος είπε...

σαν δε ντρεπονται λεω εγω οι δημοσιογραφοι..σημερα εβλεπα στις ειδησεις ποσο ψευτικοι δειχνουν..και ποσο εικονικη ενα η πραγματικοτητα της χωρας μας στο εξωτερικο..ο δημοσιογραφος γνωστος μαλιστα ειπε σε εναν παρουσιστη του bbc οτι το παλιαριπου εφυγε ηταν αναρχικος εριξε μολοτωφ σε εναν στυνομικο και αυτος αμυνθηκε πυροβολωντας τον..σαν δεν ντρεπονται λεω εγωφοβουνται να πουνε οτι εχουμε σκατα αστυνομια..σκατα ασφαλεια..οι εξουσιαστες καλυπτουν την αστυνομια..και ολοι καλυπτονται μεταξυ τους..θυμηθειτε λιγο και την περιπτωση του αλεξ..η ακομη και αλλες παρομοιες καταστασεις.α σταατησει επιτελους αυτη η ψευτια!θελουμε ν ζουμ και σε μια ευρωπαικη δημοκρατικηχωρα..ΘΕΛΩ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑς ΚΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΑΥΤΗς ΤΗς ΨΥΧΟΥΛΑΣ,ΘΕΛΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΖΩ ΕΔΩ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΖΩ... ΑΛΕΞΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ, ΠΙΚΡΑΙΝΟΜΑΙ ΣΑ ΝΑ ΗΣΟΥΝ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ... ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ. ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ (6/12/2003) ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΛΦΑ (ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ. Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(;) ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ (ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Τ΄ ΑΡΧ.. ΤΟΥ).

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΝΟΥΤΟ

Ο Αλέξης κοιμήθηκε-πονάει η Αθήνα.
Οι Νέοι με όλο το Δίκιο δικό τους
με Βια την Κουρτίνα ξεσχίσαν του Σκότους
κι εφάνη η Αθλιότητα, τ’ Άδικο, η Πείνα.

Μα πριν καν τελειώσει ο ωραίος Αγώνας
οι «ιθύνοντες» ’βάλαν το Χέρι στην Τσέπη
και σκόπρισαν γύρω χιλιάδες τα «Πρέπει»
ή ομάδες ομάδες ή και κατά μόνας.

Τι «Πρέπει»μας είπε ο Πρώτος Πολίτης
τι «Πρέπει» μας είπανε οι δήθεν Ταγοί μας.
Με «Πρέπει» ξανά θα γεμίσει η Ζωή μας
που κάθε Υπουργός θα ξερνάει Αλήτης.

Οι Νέοι θα χάψουν το Χάπι ετούτο;
Τα «Πρέπει» του Αγώνα θα κόψουν τη Φόρα;
Του Δίκιου η Ώρα, δε θα ’ρθει ούτε τώρα;
Και, Χέρια ούτε τώρα θ’ αλλάξει το Κνούτο;

Γιώργης Χολιαστός








ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Το Κεφάλαιο λέει το χρήμα μιλάει
και τάφους και στόμα εκείνο σφαλάει.
Γι αυτό ο «ταπεινός», που έχει το χρήμα
μια ζωή το σκορπάει σε κάθε του βήμα.

Τριχίλιαρα δίνει σ’ αυτούς που καήκαν.
Τριπλάσια σ’ εμπόρους που καταστραφήκαν.
Και όταν το κράτος βουλιάξει τελείως,
«πληρώνω» θα πει κυνικά ο αχρείος.

Αυτό εσυνήθισε, αυτό μόνο ξέρει
γι αυτό το ασπρουλό, παχουλό του το χέρι
χαλάει απ’ τη μια κι απ’ την άλλη πληρώνει-
κι αυτή η φροντίδα του ειν’ όλη κι όλη.

Γιώργης Χολιαστός







ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ

Ο Αλέξης στο χώμα. Η αισχρή, η κλέφτρα, φονιάς των Ελλήνων Βουλή
λεπτού θα τηρήσει σιγή.
Μα τότε χαμόγελο στα ουράνια πια χείλη του Αλέξη θ’ ανθίσει
για πάντα η Βουλή σαν σιγήσει.

Γιώργης Χολιαστός