Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2005

Serius Phrases no1

Aναζητωντας στα αδητα του ρηχου μου κοσμου εμπνευση για ενα μη σοβαροφανες post, κατεληξα στο σοβαροτατο συμπερασμα πως οι σκεψεις μου ειναι βαριες σαν μυρωδια ελαιοτριβειου, περιπου στα μεσα του νοεμβρη, πακετο δηλαδη. Δεν υπαρχει λογος λοιπον να αντιστεκομαι σε αυτο, για αυτο αρχιζοντας απο σημερα θα εφοδιαζω το blogg με τα πιο fuckin σοβαρα posts που παιζουν, για την ακριβεια με τις πιο σοβαρες προτασεις που ισχυουν στον πλανητη. Θα αρχισω σημερα με την πρωτη και επεται συνεχεια....

Fuckin Serius phrases vol1
1+1=2

Αυτη η προταση αν και φαινομενικα απλοικη και ελαφρια κρυβει μεσα της μερικές ενδιαφερουσες προεκτασεις. Εχει αμεση σχεση με το τι ακριβως ειναι οι αριθμοι, με το πως δομουνται και δημιουργουνται.
Οι αριθμοι λοιπον δεν ειναι τιποτε παραπανω απο συνολα αντικειμενων ενδιαμεσα των οποιων οριζονται οι (λιγοτερο ή περισσοτερο) γνωστες μας πραξεις τις οποιες ομως πρεπει να βλεπουμε ως γραμμικους μετασχηματισμους μεταξυ των συνολων και απο τους οποιους μετασχηματισμους προκυπτουν καινουργια ενδιαφεροντα συνολα. Τα νεα συνολα με την σειρα τους μεσω των μετασχηματισμων γεννουν καινουργια και ολα μαζι σε τελική αναλυση (που παρεμπιπτοντως ειναι η σοβαρη εκδοχη του <στην>) πρεπει να εχουν τις ιδιες ιδιοτητες αλλιως χανεται καθε δυνοτοτητα μαθηματικού φορμαλισμου και η δυνατοτητα συνοχης μεταξυ των συνολων.

Αρχιζουμε λοιπον εχοντας στην διαθεση μας εναν μονο αριθμο το (1) και μια μονο πραξη την προσθεση (+) και απολυτως τιποτα αλλο σε ενα ιδιοτυπο μαθηματικό συμπαν. Το 1+1 ειναι η μονη πραξη που μπορουμε να κανουμε, η μονη κινηση, και έχει σαν αποτελεσμα το αντικειμενο που κατα συμβαση ονομασαμε 2. Το δυο ομως δεν έχει καμια οργανική διαφορα απο το (1) οποτε αναγκαζομαστε να επεκτεινουμε το συνολο των αριθμών ωστε να εμπεριεχει και το δυο, δηλαδη Ω=(1,2). Ομοιως καθε αριθμος μετα το 2 οριζεται ως διαδοχικες πραξεις 1+1+1... αν και συνηθως δεν το σκεφτομαστε ετσι. Επομενως το συνολο των αριθμών επεκτεινεται και αλλο και γινεται Ω=(1,2,3,........), Για την ακριβεια για καθε φυσικό αριθμό (Γ) υπαρχει ο (Γ+1) γεγονος που αποδεικνυει την απειρια των αριθμών και μας οδηγει στην εισαγωγή του συμβολου του απειρου.
Οικοδομησαμε λοιπον με μονα εφοδια το (1) και την πραξη (+) το συνολο των φυσικων αριθμων που παριστανεται με μια ημιευθεια που αρχιζει απο το ενα (οχι το μηδεν) και εκτεινεται προς το απειρο. Η σοβαροτητα λοιπον της αρχικης προτασης, αυτης της αξιωματικής ταυτοτητας ειναι εμφανης καθως ελλειψη αυτης το μαθηματικό δημιουργημα οπως το εχουμε γνωρισει καταριπτεται.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας
δοκτωρ 8-bit

του μπι κοντινιουντ